Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWONERS OOSTERSTRAAT SCHIEDAM NAAR RECHTER

SCHIEDAM- Bewoners van de Oostsingel en de Ooster- en Villastraat in Schiedam stappen naar de rechter om inzage te krijgen in stukken waarover de gemeente beschikt met betrekking tot eventuele sloopplannen. Een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) levert de bewoners al maanden geen enkele informatie op.

Alles draait om de herhaaldelijke wateroverlast in de Oosterstraat en omgeving. De gemeente heeft de buurt aangemeld bij het zogenaamde Watertorenberaad. Belangrijkste advies: De aantrekkelijk gelegen wijk opnieuw opbouwen, dus uitkoop en sloop.

In het deel van de stukken dat wel openbaar is schrijft de gemeente: ‘Hoe ga je om met woningen waarvan het einde van de technische levensduur in zicht is en waar de particuliere eigenaren niet individueel in staat zijn hiervoor een oplossing te vinden? Wat is nodig om de potentie van de wijk bij investeerders onder de aandacht te brengen en de investeringsbereidheid te verhogen? Individuele eigenaren kunnen het probleem alleen niet oplossen, mogelijk zijn er beleggers die kansen zien, die eigenaren kunnen ontzorgen en op de langere termijn kunnen profiteren van waardestijging.’

De buurt wil precies weten wat de plannen en bedoelingen zijn en eist volledige openheid. Afgelopen dinsdag verstreek de datum waarop de gemeente uiterlijk alle gevraagde stukken openbaar had moeten maken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *