Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BEWONERS NAÏEF BIJ UITSTEL AANPAK MARATHONWEG VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De bewoners van de Marathonweg en omgeving in Vlaardingen-West zijn naïef wanneer het gaat om de aanpak van de verkeersader. Zo kwalificeert raadslid Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) de deal die de bewonersgroep heeft gemaakt met het nog te vormen nieuwe stadsbestuur. Hoogendijk zegt dit voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Volgens Hoogendijk is afgesproken met de omwonenden om voor de dure aanpak van overkapping of ondertunneling te kiezen, maar deze voor 4 jaar uit te stellen, omdat de gemeente onvoldoende geld heeft.

Het nieuwe gemeentebestuur, dat naar verwachting eerdaags wordt gepresenteerd, staat voor de taak om een akkoord te sluiten over meerdere zware dossiers, waar 70 tot 100 miljoen euro voor nodig is. Het voorlopig in de ijskast plaatsen van de aanpak van de Marathonweg scheelt ettelijke miljoenen. Hoogendijk: “De bewoners hebben gezegd dat zij heel graag de dure variant willen. En zij hebben gezegd; wij willen geen halfbakken dingen en dat er dan vervolgens nooit meer over wordt gepraat. Doe het dan maar over 4 jaar. Dat is enigszins naïef, want dan moet er over 4 jaar wel geld zijn.“

Als het aan de bewonersgroep ligt komt er een glazen overkapping of ondertunneling van de Marathonweg. De overkapping kost vijftig miljoen euro. Ondertunneling is nog duurder.

Om tegemoet te komen aan de wensen en belangen van de omgeving, heeft de gemeente de Denktank Marathonweg opgericht. In deze denktank zitten individuele burgers en vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke groepen, waaronder de Vereniging Leefbaarheid Marathonweg e.o.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *