Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BEWONERS GEPASSEERD BIJ KEUZE GELUIDSCHERM A20 MAASSLUIS’

MAASSLUIS- Drie bewonersverenigingen in Maassluis zijn niet te spreken over de geluidswal die de gemeente wil aanleggen naast de A20. De drie (Wipperspark, Verto, Boonervliet) hopen dat de gemeenteraad het met hen eens is en de gekozen variant afkeurt. De bewonersverenigingen hadden gerekend op inspraak, maar het stadsbestuur heeft zonder ruggespraak zelf gekozen voor een geluidscherm waarover de bewonersverenigingen nooit zijn geïnformeerd, beweren ze gedrieën.

Wat de bewonersverenigingen betreft wordt hun voorkeursvariant alsnog uitgewerkt of er wordt op zijn minst een correcte kostenvergelijking gepresenteerd, waarbij uitgegaan wordt van een vergelijkbare reductie in decibel.

Eén van de redenen waarom de variant van het stadsbestuur in beeld kwam, waren de kosten, menen de bewonersverenigingen. Ze schrijven de gemeenteraad: ‘Wij realiseren ons dat het de gemeente aan financiële middelen kan ontbreken om over het hele traject op korte(re) termijn geluidsschermen te plaatsen. Als dat het geval is, pleiten wij ervoor om alvast het L-scherm te plaatsen en een scherm op basis van variant 4 van het Kastanjedal tot het viaduct aan de Noordvliet. In een later stadium kunnen dan geluidsschermen geplaatst worden tot voorbij de Boonervliet. Overigens hebben wij de ambtenaren en wethouders nog eens gewezen op de uiterst lage rentestand (en ja wij realiseren ons dat je dat ook moet afbetalen).’

Vanuit de gemeenteraad is nog niet geageerd op de kritiek van de bewonersverenigingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *