Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWONERS BETONROT FLATS VLAARDINGEN HEKELEN VAKANTIE VERHUURDER

VLAARDINGEN- De bewoners van de door betonrot getroffen flats in Vlaardingen-Holy gaan door met actievoeren. Vandaag hebben de twee bestuurders van de ‘Vereniging Eigen Bewoners Eerst’ pamfletten opgehangen in de hal van het gebouwen aan de Zwaluwenlaan (oneven). Bewoners worden opgeroepen om contact op te nemen met hun vereniging om gezamenlijk op te treden tegen de betonrot en de aanhoudende overlast van de werkzaamheden.

De gesprekken met verhuurder Waterweg Wonen liggen momenteel stil. De directeur van de corporatie is nog 3 weken op vakantie, zo heeft de vereniging begrepen. ‘Hierdoor is er geen overleg met de wethouder (Ivana Somers), die op haar beurt  raadsleden zoals Ben Trooster niet kan informeren’, schrijven de bewoners op hun blog.

De vereniging is niet te spreken over de vakantie van de directeur. Ze schrijven: ‘Terwijl veel bewoners in angst en onzekerheid zitten gaat mevrouw ‘gewoon’ van haar post af. Mocht zich tussentijds iets voordoen, dan is zij als hoofdverantwoordelijke aansprakelijk.’

Het is voor de Vlaardingse politiek onduidelijk hoe het nu verder moet met de flats. Ondanks een toezegging van de burgemeester om de gemeenteraad voor 20 juli te informeren over de betonrot bij de galerijen van de flatgebouwen. Wel is er vorige week een gesprek geweest op het stadhuis tussen de bewonersvertegenwoordigers en de wethouder, maar een woordvoerder op het stadhuis is niet in staat meer duidelijk te maken over de inhoud van dat gesprek.

Een unanieme gemeenteraad heeft de wethouder in juni al met klem opgeroepen in gesprek te gaan met de corporatie. De gemeenteraad wil dat het stadsbestuur druk uitoefent bij de verhuurder om de flats met spoed naar een leefbare staat te brengen en passende compensatie te organiseren voor de getroffen huurders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “BEWONERS BETONROT FLATS VLAARDINGEN HEKELEN VAKANTIE VERHUURDER

  1. Wederom dank voor het onder de aandacht brengen, alleen zijn wij niet op de Fazantlaan geweest wij betrekken ons alleen op de hoge flat (oneven) aan de Zwaluwenlaan. De Fazantlaan heeft een eigen actiegroep, waar we wel mee samenwerken (en ook aanwezig was op een bijeenkomst door ons georganiseerd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *