RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWAKINGSCAMERA BIJ BASISSCHOOL MAASSLUIS MAG

MAASSLUIS- De bewakingscamera bij het gebouw van basisschool de Groene Hoek en Panta Rhei in Maassluis is gebaseerd op cijfers rond vandalisme aan schoolgebouwen. Dat krijgt de fractie te horen van Maassluis Belang, die vragen aan het stadsbestuur heeft gesteld over de camera bij de Groene Hoek.

De cijfers laten zien dat er in 2018 negenenveertig schademeldingen zijn geweest bij schoolgebouwen in Maassluis en in 2019 is dit aantal vijfentwintig. Het algemene beeld is dat het vandalisme bij de scholen afneemt. Een uitzondering hierop is basisschool de Groene Hoek. Ook bij de Montessorischool is twee maal in 2 weken een ruit vernield.

In december 2018 verscheen ook een (tijdelijke) camera bij basisschool De Dijck in Maassluis. Het betrof een maatregel tegen vuurwerkvandalen.
Het permanent beveiligen van schoolpleinen door camera’s is een verantwoordelijkheid van de schoolbesturen, zij zijn eigenaar van de schoolpleinen. Het is schoolbesturen daardoor toegestaan om camera’s op te hangen om hun eigendom te beschermen. Het moet wel duidelijk worden aangegeven dat er sprake is van cameratoezicht.

De plaatsing van camera’s bij schoolgebouwen is niet nieuw in Maassluis. In 2017 kwam bij het voormalige Spectrum ook een camera bij het schoolplein. ‘s Avonds en ‘s nachts werd het plein verboden terrein. Dit alles om hangjeugd te weren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *