Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEVEILIGINGSPOORTJES MAASSLUIS DOOR HETZE ZWARTE PIET

“Voor mij is het allerbelangrijkste dat alle kinderen die zaterdag Maassluis bezoeken een leuke dag hebben.” Dat zou de oprechte wens zijn van PvdA-burgemeester Edo Haan.
“Voor mij is het allerbelangrijkste dat alle kinderen die zaterdag Maassluis bezoeken een leuke dag hebben.” Dat zou de oprechte wens zijn van PvdA-burgemeester Edo Haan.
MAASSLUIS- De haven van Maassluis is morgen afgezet met een toegangscontrole tijdens de nationale intocht van Sinterklaas. Het gaat om openingen bij de hekken met een beveiliger erbij.

Burgemeester Edo Haan (PvdA) heeft groepen anti Zwarte Pieten de ruimte geboden te demonstreren. Ook voorstanders van Zwarte Piet hebben daarop aangekondigd aanwezig te zijn.

Haan heeft eerder toestemming gegeven tot het verspreiden van een lespakket tegen Zwarte Piet op basisscholen. Hij deed dit zonder het lespakket vooraf in te zien. Ook was de burgemeester aanwezig bij het anti Zwarte Pietenberaad van minister Lodewijk Asscher (PvdA). Hier werd de ban op Zwarte Piet kortgesloten met een aantal media en de grootwinkelbedrijven.

De burgemeester verklaart nu: “Voor mij is het allerbelangrijkste dat alle kinderen die zaterdag Maassluis bezoeken een leuke dag hebben. Ik heet iedereen van harte welkom, natuurlijk vooral de kinderen. Maassluis is gastheer voor de intocht van Sint en Piet, en ook gastheer voor ‘het debat’ (miljoenen Nederlanders zijn het oneens met hooguit enkele honderden anti Zwarte Pieten, red.). Iedereen mag zijn of haar mening uiten, zolang de openbare orde daardoor niet wordt verstoord of gevaar loopt. Als gastheer van de stad Maassluis heb ik vertrouwen in een veilig en mooi feest met respect voor ieders mening.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *