Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BEVEILIGING ZOMERTERRAS VLAARDINGEN DOORGESLAGEN’

VLAARDINGEN- Is het mogelijk om het aantal beveiligers naar beneden bij te stellen tijdens het Zomerterras in Vlaardingen, omdat er op het festival nimmer noemenswaardige problemen zich hebben voorgedaan? Het is één van de vragen die de fractie Boers (fB) voorlegt aan het stadsbestuur van Vlaardingen.

FB stelt het belangrijk te vinden dat een gemeente bij het verlenen van vergunningen de veiligheid van bezoekers waarborgt, maar er zal altijd een risico aanwezig blijven, bijvoorbeeld door technische mankementen die men niet had kunnen voorzien, meent de fB. Een flexibele regelgeving bij het verschaffen van vergunningen is zodoende volgens fB belangrijk.

FB: ‘Een dancefestival vergt namelijk andere regelgeving dan een monstertruck demonstratie. De eisen die een gemeente stelt aan beveiligen moeten realistisch en uitvoerbaar zijn. Met de huidige eisen is beveiliging op voorhand haast altijd de grootste kostenpost. Een landelijk compleet doorgedraaide angstcultuur zorgt er nu voor dat organisatoren afhaken om een evenement te organiseren vanwege de gestelde eisen en omdat de noodzakelijke kostenpost van het beveiligen niet meer op te brengen is. Ook het Zomerterras was vanwege die reden in 2017 nog afhankelijk van een extra subsidie om het evenement door te kunnen laten gaan.’

Foto: archief

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘BEVEILIGING ZOMERTERRAS VLAARDINGEN DOORGESLAGEN’

  1. Ik ben zelf jaren betrokken geweest bij het Maasboulevardfeest in Schiedam. Dit feest is mede gezien de eisen met betrekking tot de beveiliging teziele gegaan. Na de incidenten op een festival in Hoek van holland zijn de de veiligheidseisen zo hoog geworden dat het bijna niet meer mogelijk is een gratis festival te organiseren. Ik bewonder de organisatie van het Zomerterras gezien het feit het nog steeds lukt een goed gevarieerd festival neerzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *