Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BETWEEN HEAVEN AND EARTH’IN GROTE KERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Art Gallery Voûte exposeert van zondag 1 tot en met 26 december in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam nieuwe schilderijen en objecten van Walter van Oel (1942). De kunstenaar woont en werkt afwisselend op Bali en in Nederland. Walter studeerde aan de KoninklijkeAcademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

De opening is op zondag 1 december van 13.00 tot 20.00 uur.

De schilderijen zijn te koop en te huur.

Walter schildert vanuit een heel eigen wereldbeeld en een diepe innerlijke beleving van die wereld waarvan hij deel uit maakt. In zijn schilderijen gebruikt hij 24-karaats bladgoud, bladzilver en zelf ontwikkelde verf in zuivere kleuren, wat een driedimensionaaleffect geeft.

Er gaat, geheel in tegenstelling tot zijn flamboyante persoonlijkheid, een grote rust van zijn werken uit. Prachtig in balans, heel open en in lagen opgebouwd, waarin de diepte bewaard is gebleven. Grote doeken (vaak minstens 2 bij 2 meter) beschildert hijmet duizelingwekkende vormpatronen. De kleuren zijn stralend, fel, vol en contrasterend. Van Oel wil met zijn poëtische abstractie het binnenste binnen van de mens, dat wat ons werkelijk beweegt – bewust of onbewust – met zijn penselen tot uiting brengen.De schilderijen stralen positieve energie uit.

Walter: “Kunst is energie. Ik maak dat het positieve energie is. Dat is mijn verantwoordelijkheid”. Zijn doeken hebben een grote aantrekkingskracht op kunstliefhebbers wereldwijd.

Walter van Oel heeft zich ontwikkeld tot een internationaal befaamd kunstenaar. Hij nam deel aan exposities in Nederland (Stedelijk Museum Kampen en Museum Jan van der Togt in Amstelveen), België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Indonesië (Museum NationalJakarta), Spanje, Dubai, China, Singapore en de Verenigde Staten.

Zijn kunstwerken maken deel uit van belangrijke kunstcollecties, zoals het privé museum van dr. Oei Hong Djien (Magelang), Deloitte, Unique, Nepa Group, Alex Mulder (België), Cathy Sampoerna (Jakarta), Sunarjo Sampoerna (Surabaya), Edwin Sampoerna (Singapore),ARMA Museum (Bali) en Christianto Tjahjadi (Bali). Recent is er een schilderij aangekocht door het ARMA Museum op Bali.

Van Oel ontving de Gold Medal voor zijn oeuvre van de stad Parijs, in navolging van Karel Appel en Kees van Dongen. Hij is erelid van Centre Artistique et Culturel des Halles en ontving de bronzen medaille van de Academie Internationale de Lutece Lettres ArtsSciences Philanthropye (Parijs). In 2012 kreeg hij bezoek van aartsbisschop Desmond Tutu.

De expositie is toegankelijk elk weekend van 12.00 tot 17.30 uur en op afspraak.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Grote – of Sint Janskerk, Brasserie Stadhuis, Sdam.nl en Swinkels Pilsner.

Meer informatie: www.ArtGalleryVoute.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *