Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BETROKKEN SPARTAAN EN SCHIEDAM SAMEN VERDER

SCHIEDAM- Stichting De Betrokken Spartaan verzorgt tot zeker 1 januari 2020 de uitvoering van het omvangrijke project ‘Streetrulez!’. Daarvoor hebben Manfred Laros, directeur van Sparta Rotterdam, en burgemeester Cor Lamers (CDA) namens de gemeente Schiedam zondag hun handtekening gezet tijdens de speciale Waterweg-dag. Die wordt elk jaar door Sparta en de gemeente Schiedam georganiseerd in het stadion van Sparta.

Streetrulez! zet sport in om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt of studie. Het biedt Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. In ruil voor deze opleiding zetten de sportcoaches zich na het behalen van het diploma 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten.

De sportcoaches van Streetrulez! zijn vooral actief op de verschillende buurtsportlocaties in Schiedam, zoals de twee Krajicek Playgrounds, het Cruyff Court en de veertien ‘Schoolpleinen 14’. Daarnaast ondersteunen ze ook een aantal sportevenementen. Op dit moment zijn er al zo’n 20 sportcoaches in Schiedam. Zij hebben de intensieve opleiding Leider Sportieve Recreatie gevolgd. Het is de bedoeling dat het aantal sportcoaches dit jaar nog stijgt tot 35. De gemeente verwacht verder dat in 2018 een nieuwe Krajicek Playground kan worden geopend in Schiedam-Oost.

Sinds november 2017 is stichting De Betrokken Spartaan uitvoerend partner van Streetrulez!. Burgemeester Lamers: “Wat ben ik blij met deze samenwerking. Sportief zijn de gemeente Schiedam en Sparta al aan elkaar verbonden. Dat we samen met De Betrokken Spartaan sport nu ook verder maatschappelijk inzetten, maakt mij trots.”

Ook directeur Manfred Laros van Sparta Rotterdam is enthousiast: “Sparta Rotterdam levert via haar stichting De Betrokken Spartaan een bijdrage aan het leefbaarder maken van de wijken in haar omgeving, niet alleen in Rotterdam maar óók in Schiedam. Het Kasteel ligt immers bijna op de grens van beide steden en Sparta heeft in Schiedam een grote achterban. De Betrokken Spartaan heeft al enkele projecten gedraaid in Schiedam en zal nu ook voor een langere periode actief zijn in Schiedam. Daar zijn we heel blij mee.”

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *