WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BETRAPT ONDER INVLOED IN HET VERKEER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 27-jarige D. P. uit Muiden is in Vlaardingen betrapt op het besturen van een auto onder invloed van drugs. De man moet zich komen verantwoorden voor de politierechter.

Op 29 december 2020 heeft de politie in Vlaardingen P. met zijn auto aan de kant gezet. Het vermoeden bestond dat de man onder invloed was van cannabis. In zijn bloed was 13 microgram THC per liter bloed aanwezig. Dit is ruim boven de grenswaarde.

Sinds 1 juli 2017 zijn er wettelijke limieten voor drugsgebruik in het verkeer. Heeft u meer drugs gebruikt dan de limiet toestaat? Dan mag u niet rijden. Doet u dit wel, dan bent u strafbaar. In de meeste gevallen vindt bij rijden onder invloed van wiet de invordering van het rijbewijs plaats vanwege de CBR-procedure. In het algemeen moet u daarnaast rekening houden met een geldboete van 1.000 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 9 maanden.

Eén gedachte over “BETRAPT ONDER INVLOED IN HET VERKEER VLAARDINGEN

  1. Het nieuwe normaal. Moet allemaal kunnen. Tijdens de lockdown moest alles dicht behalve de drugswinkels. Stel je voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *