WATERWEG ACTUEEL

BETERE BORDEN TEGEN PARKEERDRUK BEATRIXPARK SCHIEDAM

BETERE BORDEN TEGEN PARKEERDRUK BEATRIXPARK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De parkeerdruk rondom het Schiedamse Beatrixpark kan worden bestreden door meer bewegwijzering naar het parkeerterrein in de Groenoordstraat. Daarmee denkt wethouder Fahid Minhas (VVD) te kunnen volstaan, maar het AOV constateert dat dit parkeerterrein nu al alle dagen vol staat. De lokale partij LOS pleit voor een tijdelijk parkeerterrein aan de noordkant van het park.

Het idee van LOS bestaat uit de aanleg van parkeervakken op het beton langs de ‘s Gravelandseweg waar ooit een tram zou moeten rijden. Andreas Rose (LOS): “Die tram zal er de komende jaren nog niet komen. We vragen het college of dit braakliggend terrein kan worden aangepast, zodat het als parkeerterrein kan dienen voor bezoekers van het park: gebruikers van het sportpark Thurlede en het volkstuincomplex. Ons idee is een zogenaamd pop-up parkeerterrein.”

De gemeente Schiedam heeft andere plannen met de strook langs de ‘s Gravelandseweg. Wethouder Minhas: ‘Er zijn concrete ideeën voor dit terrein. Die ideeën zijn breed en meer dan alleen invulling als parkeerterrein. We zijn namelijk aan het onderzoeken of het bedrijventerrein Kethelvaart herontwikkelen kan worden. Als we dat gaan doen dan zullen we een uitwijkmogelijkheid moeten creëren voor vrachtauto’s en ander zwaar verkeer. We denken er over na om dat terrein daar op korte termijn voor te gebruiken.”

Op de toekomstige trambaan zou plek zijn voor veertig parkeervakken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

juli 11th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *