Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BETER LEZEN EN SCHRIJVEN KUNT U LEREN BIJ BIEB VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bent u in Nederland geboren en wilt u het lezen en/of schrijven verbeteren? Dan bent u niet de enige. In Vlaardingen wonen ca. 8.000 mensen die er moeite mee hebben. Goed kunnen lezen, schrijven en de computer gebruiken zijn belangrijk om al uw zakken zelf te kunnen regelen.

Bibliotheek is dé plek waar iedereen die wil, kan oefenen met schrijven of lezen. Het kan in een groepje of individueel, met een vrijwilliger.

Docent Aly Bovenkamp: “Een aantal van mijn cursisten heeft als kind nooit leren lezen en schrijven. Anderen hebben wel basisonderwijs gevolgd, maar hun vaardigheden als lezen en schrijven daarna niet onderhouden. Het was kennelijk niet nodig voor hun dagelijks leven. Wat mensen vaak vergeten: taal is geen automatisme. Als je het niet onderhoudt, dan kun je het kwijtraken.”

De groepslessen zijn op maandagochtend en –avond in de Bibliotheek Centrum aan de Waalstraat. Binnenkort start ook een avondgroep in Holy. De les begint gezamenlijk, want het is fijn om te weten dat u niet de enige bent. Daarna gaat de les in kleine groepjes verder, sommige krijgen individueel les. Wat belangrijk is: iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Dat kan dankzij de hulp en ondersteuning van taalvrijwilligers.

Kunt u niet op maandag oefenen? De individuele begeleiding is elke dag mogelijk. Wilt u meedoen? Heeft u vragen? Meld u aan via b@bibliotheekvlaardingen.nl of via WhatsApp: 06-30334636

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *