Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BETAALD WERK NIET ALLEEN VOOR MANNELIJKE VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Wethouder Jacky Silos (CDA) ontkent dat de waterweggemeenten alleen mannelijke vluchtelingen willen aanzetten tot het vinden van betaald werk. Silos: “Het is echt niet de bedoeling dat alleen een man gaat werken en dat de vrouw dan thuis blijft. Dat is niet wat wij stimuleren. Dat is niet wat wij beogen.” Toch hebben de gemeenten het in de Regionale Visie op de Veranderopgave Inburgering over: ‘De statushouder en zijn gezin’.

Een en ander roept vragen op bij raadslid Ron Boers: “Het lijkt toch vooral alsof het op de man is afgestemd. Dus als die dan een baan vinden, dan kunnen de vrouwtjes gewoon thuis blijven. Nou is dat natuurlijk in veel culturen zo. Zelfs bij het CDA geloof ik nog een klein beetje.”

Silos: “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het zo geïnterpreteerd wordt: dat de statushouder (bedoelt wordt een vluchteling, red.) een man is. Dat is misschien ook vanuit onze blik bekeken, een statushouder dat is per definitie een man, misschien zou het iets duidelijker zijn als er zou staan, de statushouder en zijn kinderen.”

Uit de Informatienota Opvang Statushouders van november 2015 blijkt dat de huisvesting van vluchtelingen in Vlaardingen bestaat uit met name Syriëres en Eritrese jonge mannen. Dit in weerwil met de beelden van vrouwen en kinderen die de gevestigd media verspreiden. De Syriëres en Eritrese jonge mannen zullen op termijn uit gezinnen bestaan. Zo wordt in de nota melding gemaakt van na-reizigers: wanneer gezinshereniging is aangevraagd en goedgekeurd mogen gezinsleden nareizen. Vlaardingen verwacht door dit alles ruim te voldoen aan de verplichte taakstelling zoals opgelegd door het COA.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *