Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BETAAL MUZIEKWEEK MAASSLUIS UIT ANDERE SUBSIDIEPOT’

MAASSLUIS- Het klassieke muziekconcours de Maassluise Muziekweek kan het best worden gesubsidieerd vanuit de pot van citypromotie en niet langer vanuit de pot voor kunst en cultuur. Dat adviseert de Culturele Raad Maassluis (CRM) het stadsbestuur. De CRM is van mening dat het 60 jaar oude evenement te weinig van betekenis is voor kinderen uit Maassluis, maar tegelijk wel de stad op de kaart heeft gezet.

De Stichting Maassluise Muziekweek heeft de gemeenteraad in maart op de hoogte gesteld van het besluit van de Govert van Wijnstichting om de sponsoring van het Jong Talent Concours stop te zetten. Dit betekent voor de Muziekweek een financiële strop.

De Maassluise Muziekweek (thans Jong Talentconcours) is een uniek concours. Daarvoor heeft de CRM ook vorig jaar een Culturele Prijs uitgereikt aan deze stichting. Ooit ontstaan als lokaal initiatief waar vele jeugdige muzikanten uit de regio aan meededen, is het geëvolueerd in een landelijk concours voor jongeren die muziek beoefenen op hoog niveau. De focus ligt op zeer talentvolle jongeren die vaak later ook terug te zien zijn bij andere landelijke evenementen. CRM: ‘De inhoudelijke muzikale waarde van het concours is dus hoog’.

Waar in het verleden veel Maassluise jeugd deelnam aan de Maaassluise Muziekweek, is de situatie door de jaren heen veranderd. De CRM heeft in de afgelopen jaren zowel in meer formele als informele zin met enige regelmaat aandacht gevraagd voor meer Maassluise betrokkenheid. Zowel qua deelnemers als qua publiek. CRM: ‘Bij de slotconcerten in de Groote Kerk valt het op dat er naast een bepaalde beperkte groep liefhebbers vanuit Maassluis, vooral familieleden van de deelnemende kinderen aanwezig is. De vraag in welke mate dit evenement een bijdrage levert aan het maatschappelijke culturele leven in Maassluis is gerechtvaardigd. Zeker als de gemeente een bepaalde hoeveelheid subsidiegeld beschikbaar stelt is het naar de mening van de CRM logisch om te toetsen in welke mate een dergelijk evenement bijdraagt aan de doelen uit de Cultuurvisie.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *