Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BESTURINGSSYSTEEM MAESLANTKERING NOG NIET BETROUWBAAR

HOEK VAN HOLLAND- Over 2 jaar is het besturingssysteem van de Maeslantkering volledig betrouwbaar. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Eigenlijk had de aanpassing in het besturingssysteem dit najaar klaar moeten zijn, maar zolang het systeem niet voor 100 % betrouwbaar is, kan de Maeslantkering altijd nog handmatig worden bediend, zodat de veiligheid niet in gevaar komt, meent de minister.

Tot het moment dat de Maeslantkering weer over een nieuw aantoonbaar betrouwbaar besturingssysteem beschikt, vraagt Rijkswaterstaat (RWS) voor elk stormseizoen aan de Adviescommissie Stormvloedkeringen de situatie en beheersmaatregelen te beoordelen, en zal zij eventuele aanbevelingen opvolgen. Hiermee garandeert RWS het betrouwbaar functioneren van de Maeslantkering in de periode tot oplevering van het nieuwe besturingssysteem

Sinds de oplevering van de Maeslantkering in 1997 is het achterland beschermd door de kering. Na de renovatie van het oorspronkelijke ICT besturingssysteem (start in 2009 – oplevering 2012) bleek in 2014 dat de betrouwbaarheid hiervan na de renovatie niet voldoende was aan te tonen. Om de betrouwbaarheid van de Maeslantkering te garanderen heeft Rijkswaterstaat beheersmaatregelen getroffen. Deze worden jaarlijks beoordeeld en onderschreven door een commissie van onafhankelijke deskundigen en succesvol getoetst met proefsluitingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *