Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BERT EN BRIGIT KOMEN TERUG NAAR KOEMARKT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De koeienkoppen Bert en Brigit komen terug naar de Koemarkt in de binnenstad van Schiedam. Wethouder Marcel Bregman (D66): “ Dat is de afspraak die er nu staat.” De verhuizing van de kunstwerken wordt onderdeel van het herinrichtingsplan voor de Koemarkt. Het AOV heeft om de terugplaatsing gevraagd.

Vorige maand liet de wethouder nog weten geen zin te hebben in een discussie over de koeienkoppen die al enkele jaren sleept. Bregman laat nu weten: “We wachten op een plan voor de Koemarkt en bij planvorming van de Koemarkt zouden de koeien weer terug moeten komen. Dus zodra er planvorming is dan moet die discussie weer even opstarten.”

De werken van kunstenaar Arjen Lancel stonden jaren op de Koemarkt, maar verdwenen daar na de meest recente herinrichting. De koeien kwamen terecht in het weiland nabij de Slimme Watering aan de rand van Schiedam-Kethel.

In de afgelopen jaren hebben onder andere de Historische Vereniging en de bewonersorganisatie Centrum geijverd voor de terugkeer van de koeienkoppen. De kunstwerken horen in de binnenstad menen de organisaties, omdat ze mede tot stand zijn gekomen door een gift van MAB, projectontwikkelaar van de Nieuwe Passage.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “BERT EN BRIGIT KOMEN TERUG NAAR KOEMARKT SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *