Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEROVERS SCHIEDAM OPGEPAKT NA WILDE ACHTERVOLGING

SCHIEDAM- Twee gewelddadige berovers uit Schiedam zijn in De Meern opgepakt na een wilde achtervolging door de politie. De criminelen van 20 en 31 jaar oud reden zich in een Seat Ibiza uiteindelijk klem en zijn toen gearresteerd. In de auto zijn door de politie twee pistolen gevonden (en een patroonhouder met bijbehorende munitie)(merk CZ, model 75 Ben, kaliber 9mm en een- Walther, type Pk380).

Hun arrestatie vond plaats op 22 januari. Sindsdien zit het duo vast. Komende week moeten de twee voor de rechter verschijnen. De zaak zal niet alleen draaien om de reeks verkeersovertredingen tijdens de achtervolging (over het fietspad rijden, rood verkeerslicht negeren en 100 km/h op woonerf) en het wapenbezit.

De achtervolging was het resultaat van hun signalering, omdat de twee eerder op de avond in Rotterdam een ketting hadden gestolen door het slachtoffer met een vuurwapen te bedreigen.

Volgens justitie hebben de twee ook op 11 maart 2019 in Schiedam een inwoner, onder bedreiging van het tonen van een doorladen vuurwapen, beroofd van 2750 euro. Het slachtoffer is daarna opgesloten in de berging.

5 reacties op “BEROVERS SCHIEDAM OPGEPAKT NA WILDE ACHTERVOLGING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *