Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BERMBRAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingese brandweer is zondagavond om 21.38 uur opgeroepen voor een kleine bermbrand op de hoek van de Lepelaarsingel en de Burgemeester Heusdenslaan. Het vuur was snel gedoofd.

Al enkele weken waarschuwt de brandweer voor een verhoogd risico op natuurbranden door het droge weer. Op zijn vroegst aanstaande zaterdag wordt er regen verwacht. Sinds 2003 is niet meer zo weinig neerslag gevallen. Toen leidde de droogte ook nog tot dijkdoorbraken.

In heel Nederland patrouilleert de brandweer momenteel extra in natuurgebieden, heeft waterputten geslagen en met Defensie afspraken gemaakt over de inzet van blushelikopters. De afgelopen dagen is al op verschillende plaatsen brand geweest, waarbij met groot materieel werd uitgerukt om uitbreiding te voorkomen.

De brandweer adviseert bezoekers van groengebieden om extra voorzichtig te zijn. Een weggegooid flesje kan al brand veroorzaken, doordat het glas de zonnestralen bundelt. De grootste droogte is in het oosten en zuidoosten van Nederland.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *