Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BENELUX WORKPARK VLAARDINGEN-OOST EIST BEVEILIGING

VLAARDINGEN- De ondernemersvereniging van Benelux Workpark in Vlaardingen-Oost heeft nul vertrouwen in de gemeente, omdat pogingen het bedrijventerrein te beveiligen telkens worden afgewezen. De vereniging vraagt al zeker 2 jaar om toestemming voor de plaatsing van slagbomen en een hekwerk, plus camerabeveiliging. Oppositiepartij ONS.Vlaardingen springt voor de ondernemersvereniging in de bres en komt met raadsvragen.

Om de overlast te beperken en te concentreren rondom de vestiging van KFC en Burger King (‘zodat zij hun eigen rotzooi kunnen opruimen’) hebben de ondernemers begin 2018 het plan opgevat om een hekwerk om het bedrijventerrein Benelux Workpark te plaatsen en de toegangswegen te voorzien van slagbomen. In het plan staan deze slagbomen overdag open. In de avonduren kunnen ze dicht, maar gaan na een vertraging voor iedereen open. Door kentekenherkenning kunnen de slagbomen zo geprogrammeerd worden dat zij voor bekende voertuigen direct open gaan. De verwachting is dat dit ongewenste bezoekers afschrikt en in aantal terug zal brengen.

Volgens de ondernemersvereniging gaat de gemeente niet mee in de plannen. ONS. Vlaardingen wil van het stadsbestuur onder meer weten wat de juridische reden is van de afwijzing voor het plaatsen van de slagbomen tegen de achtergrond van het feit dat het op andere bedrijfsterreinen in het land wel wordt toegepast. Tegelijk heeft de partij begrepen dat wethouder Bart Bikkers (VVD) de plaatsing van slagbomen alsnog wil overwegen, maar dat ambtenaren stellen dat het juridische onmogelijk zou zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *