Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BELOFTE AAN DENK: ‘TURKS BEJAARDENHUIS SCHIEDAM PER 2024’

SCHIEDAM- In 2024 kunnen in Groenoord Zuid, negenendertig woningen geclusterd in één seniorencomplex worden bestemd voor senioren met een migratieachtergrond. Om te beginnen is er 300.000 euro beschikbaar voor een wijkvoorziening. Met dit alles kan dan maximaal invulling worden gegeven aan activiteiten die aansluiten bij de specifieke doelgroep. Dat laat Emile Klep, directeur van woningcorporatie WoonPlus, op 15 december per email weten aan de fractievoorzitter van Denk in de Schiedamse gemeenteraad.

De vertrouwelijk bedoelde email ligt nu op straat dankzij het Wob-verzoek van de OuderenPartij Schiedam (OPS), waarmee duidelijk wordt waarover exact is onderhandeld door WoonPlus, om Denk over de streep te trekken, om die avond in te stemmen met de aanleg van een warmtenet in de wijk Groenoord. In ruil voor een ‘Turks bejaardenhuis’, zoals de OPS het omschrijft.

Directeur Emile Klep (WoonPlus): ‘Het gaat gewoon lukken Jeroen. Hangt te veel vanaf…’
De directeur van Woonplus heeft de fractievoorzitter van Denk in de ochtend van 15 december op zijn kantoor ontvangen. Die avond valt het besluit in de gemeenteraad over de aanleg van het warmtenet. Er lijkt een krappe raadsmeerderheid voor het plan, mits Denk ook akkoord gaat. Dat lukt.

Nadat de raad akkoord is gegaan laat Denk het in een persbericht overkomen alsof er een spontane toezegging is gedaan door VVD-wethouder Fahid Minhas voor het ‘Turkse bejaardenhuis’. Uit het Wob-dossier blijkt nu dat alles via email en vooral Whatsapp al dagen eerder is voorgekookt.

Uit de Whatsapp tussen wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) en Emile Klep (Woonplus):

14-12-2020 16:57:21 Emile Klep: Ze komen morgen om half negen bij mij langs op kantoor.
14-12-2020 21:51:42 Jeroen Ooijevaar: Mooi. Coalitie lijkt op die gehoopte 14 uit te komen. Het is wel knokken, maar het is nog steeds haalbaar!
14-12-2020 21:55:50 Emile Klep: Het gaat gewoon lukken Jeroen. Hangt te veel vanaf…

Uit de versleutelde Whatsapp van ambtenaren:
14-12-2020 21:09 Er is vanavond weer coalitieoverleg… En Emile is ook CL – het bellen. Misschien is er nog iets mogelijk met Denk .

In september 2018 hield Denk al een pleidooi voor het opzetten van zorggroepen in Schiedam ‘speciaal voor eenzame en kwetsbare ouderen met dezelfde culturele achtergrond’, waar ze zorg in hun eigen taal en cultuur kunnen ontvangen.

3 reacties op “BELOFTE AAN DENK: ‘TURKS BEJAARDENHUIS SCHIEDAM PER 2024’

 1. Wat een shit komt er steeds meer bovendrijven.
  Was al langer bekend maar wordt nu steeds duidelijker. Ik hoop dat vooral Denk en groen links stemmers als eerste van het gas moeten.

  Eigenlijk is het bouwen van die dingen prima.
  Uiteraard is 300.000 euro niet veel. Maar met hier en daar een extra verhogingkje van woonmin en gemeentelijke belastingen is het haalbaar.
  Daarnaast zal Erdogeval en enkele duistere sheiks ook wel een bedrag schenken.

  Maar verder geen opnames in Drie Maastede, Frankeland, zonnehuis etcetera. Worden de Nederlandse ouderen ook niet meer geconfronteerd met medebewoners en hun familieleden die geen Nederlands spreken, geen medewerkers die moeilijk zijn te verstaan en maling hebben aan de Nederlandse cultuur.
  Lui die uit hun mond ruiken tijdens Ramadan is dan ook voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *