Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BELASTINGEN VLAARDINGEN OMHOOG DOOR SCHADE LOCKDOWN’

VLAARDINGEN- De schade die de lockdown ook in Vlaardingen veroorzaakt zal worden verhaald op de inwoners. Daar gaat de fractie Boers (fB) in elk geval vanuit. De fractie wil van het stadsbestuur horen aan welke belastingen (en heffingen) en bedragen de Vlaardinger (per huishouden) moet denken. Naar verwachting gaan in prijs stijgen de parkeergelden, havengelden, leges, precario- en toeristenbelasting. En welk verlies wordt geleden met het wegvallen van de kermisopbrengsten?

De fB is benieuwd naar een schatting van het totaalbedrag dat de gemeente Vlaardingen minimaal en maximaal aan inkomstenverlies gaat lijden door de lockdown.

De door de lockdown veroorzaakte crisis heeft grote gevolgen voor de financiën van 2020 en verder. Driekwart van de gemeenten in Nederland verwacht extra te moeten bezuinigen. Inmiddels is bekend dat landelijk een op de drie Nederlandse gemeenten (extra) in geldnood komt door de gemiste inkomsten vanwege de maatregelen en de kosten voor het opgedrongen abnormaal (1,5 meter afstand). 

De crisis kan – en zal naar alle waarschijnlijkheid, zo verwacht de fB – een extra begrotingstekort veroorzaken voor Vlaardingen.

Wat de fB betreft wordt maximale aandacht besteed aan de Haagse lobby voor tegemoetkoming van de financiële strop van de lockdown waarin Nederland is gestort door het Kabinet Rutte III.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘BELASTINGEN VLAARDINGEN OMHOOG DOOR SCHADE LOCKDOWN’

  1. Het is zo jammer dat tijdelijke verhogingen niet meer teruggedraaid worden.
    Parkeergeld verhogen, daar help je de middenstand niet mee. Hou er rekening mee dat de burgers ook hebben ingeleverd!

  2. Als het in het bedrijfsleven niet goed gaat worden er naar alle kosten gekeken. En meestal wordt het personeelsbestand ingekrompen. Daar kan de gemeente ook naar kijken en niet gelijk de burgers hier voor op laten draaien. En teminste een cominatie van beide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *