Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BELANGRIJKE VISMIGRATIE DOOR OPEN MONUMENT MAASSLUIS

MAASSLUIS- Ook vissen zijn blij dat de Monstersche Sluis weer geopend is. Er is spraken van vismigratie en natuurlijke ontwikkeling, blijkt uit de tellingen die gisteravond is gehouden in overleg met het Hoogheemraadschap van Delfland en de vrijwilligers van de Monstersche Sluis.

De rinketten van de sluis zijn door de sluiswachters zodanig geopend dat er een (zoete) waterlokstroom werd gecreƫerd waar de diverse visjes op af komen. Wanneer het nog licht is zwemmen de eerste glasaaltjes naar binnen. Terwijl het volgens de deskundigen toch echt donker moet zijn voordat een en ander op gang komt. Naast de glasaaltjes worden nog meer beschermde vissoorten geteld, zoals drie doornige stekelbaars, botjes, zwartbek gondels en winde.

Bert de Reuver, voorzitter van de Stichting Monstersche Sluis is trots dat de opening van de sluis bijdraagt aan een belangrijke natuurontwikkeling, waarbij visjes weer kunnen opgroeien in de binnenwateren van Midden Delfland en omstreken.

De tellingen bij de sluis zullen regelmatig plaatsvinden om een goed overzicht te krijgen over de vismigratie en het herstel van het natuurlijk evenwicht.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *