WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BELANGRIJKE GEBOUWEN SCHIEDAM KLEUREN ORANJE

SCHIEDAM- Vrijdag 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd. Het startsein van de Orange the World campagne in Schiedam zal om 14.00 uur worden gegeven door wethouder Petra Zwang (PvdA) bij het Stadskantoor. Voor belangrijke informatie over dit onderwerp is een speciale webpagina beschikbaar op de gemeentelijke website schiedam.nl onder de zoekterm ‘Huiselijk geweld’.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object is inmiddels een vast onderdeel van Orange the World, een initiatief van de Verenigde Naties. Markante gebouwen en objecten in Schiedam, zoals het Stadskantoor, Dorpskerk Kethel, Molen de Kameel en het Schreiershuisje, kleuren oranje tijdens Orange the World.

Stichting J&S Projecten is de aanjager van de bewustwordingscampagne van de partners van Samen Schiedam, samen met WOT Schiedam brengen zij Orange the World onder de aandacht in de wijk de Gorzen door het ophangen en uitdelen van posters en flyers en lokale acties om aandacht te geven aan dit belangrijke onderwerp.

Eén gedachte over “BELANGRIJKE GEBOUWEN SCHIEDAM KLEUREN ORANJE

  1. Op 25 november is het srefidensi, de dag dat de Nederlandse bezetter 45 jaar geleden uit Suriname vertrok. Wordt dit hier doodgezwegen of gevierd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *