Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEKEURINGEN STOEPPARKEREN SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- In Schiedam-Gorzen zijn vanmorgen meerdere bekeuringen uitgedeeld door de politie wegens parkeren op het trottoir. Er werd ingegrepen naar aanleiding van vele klachten over foutparkeerders in de wijk.

Het stadsbestuur wil niet direct overgaan tot betaald parkeren in dit deel van Schiedam. Wel hangt in de Gorzen al enkele jaren een parkeerverbod in de lucht voor bedrijfsbusjes in de nachtelijke uren en het weekend. De gemeente speelt met die gedachte, blijkt uit de nota Parkeren. Het mogelijk verbod is een reactie op de vele klachten over extra parkeerdruk en uitzichtbelemmering. Een voorwaarde voor het parkeerverbod is dat er alternatieve parkeermogelijkheden zijn voor bedrijfsbusjes, bijvoorbeeld in de vorm van collectieve parkeervoorzieningen op de bedrijfsterreinen.

De gemeente bekijkt ook of men met één partij de bewoners van West en de Gorzen kunnen voorzien van (elektrische) deelauto’s, maar ook elektrische deelfietsen. Het doel is het eigen autobezit terug te dringen, de parkeerdruk te verlagen en een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en reductie van co2 uitstoot. Dit alles moet de leefbaarheid van de wijken verbeteren.

EN NU U!!!

Geeft uw mening over de inhoud van dit nieuws. Laat weten wat u vind. Laat hieronder een bericht achter. Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Plaatsing kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “BEKEURINGEN STOEPPARKEREN SCHIEDAM-GORZEN

  1. Ik had op het buurtoverleg in West begrepen dat er voor West en Zuid volgende maand een enquête komt over betaald parkeren namens onze gemeente raad. Is dat nu ineens weer afgebazen?

  2. Er staat al jarenlang een parkeergarage leeg in de Havenstraat tegenover het gemaal.
    Waarom daar niet parkeren in de avonduren en in het weekend.

  3. Er wordt ‘s avonds te weinig bekeurd op de hoeken om en nabij Rozenburgerplein door handhavers en politie. Meestal zijn het buitenlanders(huisjesmelkers) die ook gewoon een geel kenteken hebben

  4. Ben al maanden aan het schrijven met de gemeenten. Het lijkt wel alsof ze het erom gedaan hebben wij wonen in de houthaven. Overal auto vrije straten leuk bedacht alleen kan ik me auto niet in de tuin zetten !!!! Leuk man gooien we er toch parkeer vergunningen tegenaan lekker extra inkomsten en het probleem ga je niet oplossen hoor of krijg je straks maar een vergunning per huis. Ze moeten eens de huizen gaan tellen en dan de auto’s stelletje debielen daar in de gemeente raad !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *