Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEKENDHEID VUURWERKVERBOD KINDERBOERDERIJ HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Op verschillende manieren is door de gemeente Rotterdammers duidelijk gemaakt dat bepaalde gebieden in de stad, waaronder de kinderboerderij in Hoek van Holland, geen deel
uitmaakten van de vuurwerkzon. Dat krijgt de Partij van de Dieren (PvdD) te horen in de Rotterdamse gemeenteraad.

Op 3 januari heeft de kinderboerderij in Hoek van Holland pony Blacky laten inslapen, nadat het dier gewond raakte door een schrikreactie op afgestoken vuurwerk tijdens de jaarwisseling. De dierenarts heeft de pony zo goed als op dat moment mogelijk was verzorgd, maar het ingrijpen door de dierenarts mocht niet meer baten.

De PvdD krijgt te horen dat in de de periode van 16 tot en met 31 december verschillende communicatiemiddelen zijn ingezet om Rotterdammers te informeren over de vuurwerkzones. De publiekscampagne ‘Check je plek’ leidden bewoners naar de gemeentelijke website en een app van Woov waarin de vuurwerkzones waren opgenomen. In de Stadskrant van 11 december stond een artikel over de feestdagen met daarin aandacht voor de vuurwerkzones. In de buitenruimte was de campagne te zien via onder andere een tram, driehoeksborden/posters, digitale schermen en toiletreclame. Op radio FunX was een reclamespot te horen en op de verkooppunten van vuurwerk en in de stadswinkels lagen flyers. Ook een onlinecampagne heeft de vuurwerkzones onder de aandacht gebracht via onder andere Snapchat en Next Day Media. Via verschillende uitingen op Facebook/lnstagram zijn ruim 302.000 personen bereikt. De sociale mediakanalen van de gebieden hebben ook aandacht aan de campagne gegeven. De pagina rotterdam.nl/oudennieuw met alle informatie over de jaarwisseling is door ruim 20.000 unieke bezoekers bezocht. De app van Woov is door 1.605 personen gedownload.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *