Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEHOEFTE ‘NEERKNALLEN’ BURGEMEESTER VLAARDINGEN NIET BEWEZEN

VLAARDINGEN- Het is nog maar de vraag of er bewijs wordt gevonden voor een vermeende bedreiging aan het adres van de burgemeester van Vlaardingen. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) wenst vervolging voor de uitspraak ‘we gaan haar neerknallen’, maar van wie deze woorden afkomstig zijn is niet duidelijk. Evenmin of een dergelijke tekst ooit daadwerkelijk is uitgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft camerabeelden opgevraagd van een situatie die zich eind december heeft afgespeeld, laat een woordvoerder weten. Daaruit zou meer duidelijk moeten worden over het ‘neerknallen’. De woordvoerder zegt: “Er is aangifte gedaan van belediging en bedreiging. Sowieso onderzoeken we dat. Dit is de stand van zaken. Het moet gewoon nog nader onderzocht worden en er moet ook nog een verdachte bij gezocht worden. Die is nu nog niet bekend… bij ons niet in ieder geval.”

Afgelopen donderdagavond verwees de burgemeester naar een brief van het OM waarin al haar aangiften staan opgesomd. Het gaat daarbij vooral om beledigingen. Eén veronderstelde bedreiging is inmiddels al geseponeerd. De brief is door de burgemeester nog bijna een etmaal geheim gehouden. Uit het schrijven wordt duidelijk dat het OM beschikt over de aangifte van welgeteld één bewijsbare bedreiging. Het betreft in dit geval een uiting op Facebook. Of deze wel strafbaar is wordt nog onderzocht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *