RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEGROTINGSSCAN VLAARDINGEN MOET WACHTEN TOT NAJAAR

VLAARDINGEN- In het najaar voert de Provincie alsnog een begrotingsscan uit bij de gemeente Vlaardingen. Oorspronkelijk werd de uitkomst van deze scan rond de zomer verwacht, maar doordat de gemeente de zogenaamde overheadkosten (bijvoorbeeld kosten voor huisvesting en generieke ICT-systemen) op een andere manier begroot dan andere gemeenten, is het voor de Provincie onmogelijk om de Vlaardingse begroting te vergelijken met andere gemeenten. Om ervoor te zorgen dat de scan succesvol kan worden uitgevoerd, bouwt de gemeente de begroting in het najaar om. De Provincie zal op basis van de omgebouwde begroting de begrotingsscan afronden.

De gemeente Vlaardingen staat onder preventief toezicht van de provincie Zuid-Holland. Dat houdt onder andere in dat de provincie een begrotingsscan uitvoert van de gemeentelijke begroting. Een belangrijk onderdeel van deze begrotingsscan betreft het uitvoeren van een benchmark op de inkomsten en uitgaven van de diverse gemeentelijke taken.

Het tekort van de gemeente Vlaardingen bedraagt nu officieel 24,1 miljoen euro. Dat is het bedrag waarmee wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) inmiddels heeft gereageerd op de directe vragen van het AOV naar het financieel tekort. Vlak voor het zomerreces kwam de VVD met een eigen optelsom uit op ‘zeg maar 25 miljoen’. Tegelijk zongen er ook bedragen rond van tegen de 30 miljoen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.