Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEDRIJVEN SCHIEDAM ZETTEN DEELFIETSEN IN

SCHIEDAM- Drie bedrijven in Schiedam zetten sinds kort gezamenlijk vijftig deelfietsen in. Het gaat om Damen Shiprepair & Conversion, Huisman Equipment en Klasmann-Deilmann. In oktober is de gemeente in samenwerking met X-Bike een proef gestart met deelfietsen voor bedrijven in het havengebied. 

Met het deelfietsenplan, de ‘Port of Schiedam-bikes’, kunnen medewerkers de laatste afstand overbruggen tussen het openbaar vervoer en hun werkplek. Ook gebruiken zij de fietsen voor korte ritjes binnen het havengebied of naar het centrum van de stad.

De ‘last mile’ is een uitdaging waar veel bedrijven in de haven mee kampen. Veel bedrijven in het gebied zijn slecht bereikbaar voor medewerkers die met het openbaar vervoer komen. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) waardeert daarom de inzet van de drie bedrijven die deze proef mogelijk maken: “Deze oplossing verlicht zowel de verkeersdruk als de parkeerdruk in de haven op een duurzame manier. We hopen op deze manier meer bedrijven te motiveren om deelfietsen in te zetten.” 

Een vernieuwde mobiliteitsaanpak is een hot item in de haven. Tijdens het Stadserf Havenontwikkeling eerder dit jaar kwamen werkgevers uit de haven massaal af op de deelsessie over mobiliteit, waar zij samen keken naar nieuwe oplossingen. Zo zetten bedrijven gezamenlijk een pendelbus in om medewerkers van station Schiedam Centrum naar hun werkplek te brengen. Ook kijken zij naar de mogelijkheden van vervoer over water. 

Wethouder Ooijevaar ziet nog voldoende kansen voor samenwerkingen binnen het havengebied: “De bedrijven in de Schiedamse haven werken al op veel gebieden samen. Wij hopen dat ze de handen ook ineen weten te slaan voor de inzet van duurzame mobiliteitsoplossingen, zoals deze deelfietsen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *