Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BEDRIJFSTERREINEN VLAARDINGEN ZIJN VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN’

VLAARDINGEN- De bedrijfsterreinen in Vlaardingen horen op de lijst van de veiligheidsrisicogebieden, vindt de VVD. De liberalen constateren dat er binnen de huidige aangewezen veiligheidsrisicogebieden geen vuurwapens zijn aangetroffen, terwijl dit op Vlaardingse bedrijfsterreinen wel het geval was.

In de toelichting op het besluit om een aantal woonwijken opnieuw aan te wijzen als veiligheidsrisicogebieden is aangegeven dat het OM van mening is dat er onvoldoende feiten zijn, die een uitbreiding met de bedrijfsterreinen rechtvaardigen en dat dit de reden is om bedrijventerreinen niet op te nemen op de lijst. De VVD wil het stadsbestuur van het tegendeel overtuigen.

De partij somt op:

Op 3 november werd tijdens een reguliere bedrijfscontrole in de Marconistraat een onklaar gemaakt vuurwapen aangetrofen in een loods, gevestigd op bedrijventerrein De Vergulde Hand, nabij station Vlaardingen West.

Op 12 september werd de politiehelikopter ingezet na een inbraak bij een bedrijf aan de Heliniumweg. Bij aankomst van de politie gingen de twee inbrekers er vandoor. De omgeving werd ruim afgezet waardoor de inbrekers niet konden ontsnappen. De eerste werd snel opgepakt, maar de tweede bleek moeilijker te vinden. Met behulp van de heli werd uiteindelijk ook deze inbreker gevonden en aangehouden.

Uit de rapportage over de 1e helft van 2019 van de VeiligheidsAlliantue regio Rotterdam (VAR) blijkt dat in Vlaardingen het aantal inbraken bij bedrijven en instellingen toenam in de periode van jan-jun 2019 tov jan-jun 2018.

Op 29 november brak brand uit in een bedrijfsgebouw in de Marconistraat (Vergulde Hand).

Op 17 oktober was ook al sprake van een grote brand in een bedrijfspand in de Marconistraat.

De VVD-fractie vindt het op basis van deze incidenten uitzonderlijk dat het OM van mening is, dat er sprake is van onvoldoende feiten.

Vlaardingen werkt met onder meer de politie aan een voorstel voor een integrale aanpak van bedrijven-terreinen, zodat het veiligheidsgevoel hier toeneemt en ondermijnende activiteiten worden tegengegaan. De gemeenteraad wordt hierover nog geïnformeerd. Wat de VVD betreft kan de aanwijzen van bedrijventerreinen als veiligheidsrisicogebied een prima aanvulling zijn op zo’n integrale aanpak, bijvoorbeeld door de mogelijkheid van preventief fouilleren. Dit zou kunnen leiden tot aanzienlijk minder incidenten en criminele activiteiten, denkt de VVD.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *