Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEDREIGER FUNX-DJ VEROORDEELD TOT TAAKSTRAF

ROTTERDAM- Een 24-jarige man uit Den Haag is vandaag in een zitting van de politierechter veroordeeld tot 100 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor het bedreigen van een radio-dj van de allochtone jongerenzender FunX. Er was door het Openbaar Ministerie twee maanden celstraf geëist.

De discjockey werd bedreigd nadat hij tijdens een speciale radioshow, Ramadan Late Night, muziek had gedraaid. De bedreigingen, die via social media werden geuit, waren zeer ernstig. De radiomaker moest stoppen met het draaien van muziek anders zou hij vermoord worden. Ook werd gedreigd de studio op te blazen.

De dreiging was zo serieus dat de presentator en het studiocomplex enige tijd extra beveiligd werden. Uiteindelijk besloot FunX met het programma te stoppen. Uit het uitgebreide digitale onderzoek naar de afzender van de bedreigingen kwam uiteindelijk het Instagramaccount van de moslim uit Den Haag in beeld.

De radioshow tijdens de ramadanperiode zorgde in het voorjaar van 2020 voor felle discussies onder de luisteraars. Niet iedereen was het met de invulling van het programma eens. Maar volgens de officier van justitie uitten die tegenstanders hun mening op een constructieve manier. “Dat zou de vorm moeten zijn, in welk geval dan ook. Door de wijze die verdachte heeft gehanteerd is het geen discussie op gelijk niveau, maar wordt door middel van het aanjagen van angst iets afgedwongen. Nu dit een steeds groter maatschappelijk probleem wordt, dient hier wat het Openbare Ministerie betreft dan ook fors tegen op te worden getreden.

2 reacties op “BEDREIGER FUNX-DJ VEROORDEELD TOT TAAKSTRAF

  1. De staatsomroep staat al jaren onder toezicht van linkse en gesubsideerde (politieke) partijen.
    Een zgn. rechts geluid zal je daar niet horen. Rechts accepteert het allemaal omdat deze geloven in persvrijheid en bedreigen de staatsomroep medewerkers niet. Er is wel een geval bekend van een maffe gelukzoeker die met een nep vuurwapen de studio binnendringt en medewerkers bedreigd.
    Over een aantal jaren zal 100% NL, Holland FM, Ongehoord Nederland etc. allemaal niet meer bestaan. 100% Turkisch, omroep Zwart, Radio Moskee etc. nog alleen maar te horen zijn, als het zo doorgaat.
    En lui die dhr Wilders dood willen hebben worden op al deze zenders hoofdredacteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *