WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEDELAAR SCHIEDAM CENTRUM GOED BIJ KAS

SCHIEDAM- Controleurs van de RET hebben vanavond rond 18.00 uur een weinig armlastige bedelaar staande gehouden op metrostation Schiedam Centrum. Tijdens de ID fouillering kwam 120 euro tevoorschijn. Volgens de medewerkers van het ov-bedrijf ‘een goed voorbeeld van hoe u in de maling wordt genomen als u geld blijft geven’. Het vervoersbedrijf roept reizigers op de aanwezigheid van bedelaars te melden.

De bedelaar op metrostation Schiedam Centrum liet met briefjes weten dat hij werkloos zou zijn en twee kinderen zou moeten voeden. ‘Ik zou blij zijn met een kleine tip of een etensbon. Voor eten zodat ik en mijn familie toch kunnen eten.’

De RET werkt sinds 10 juli 2017 met een OV-reisverbod voor bedelaars in het Rotterdamse deel van het OV. Bedelaars die actief zijn in het OV worden staande gehouden en krijgen een proces verbaal en een waarschuwing. Op het moment dat zij zich weer in de metro bevinden, krijgen zij een OV-reisverbod voor de duur van maximaal 3 weken opgelegd.

Herhaaldelijk worden op en rond station Schiedam Centrum bedelaars in de kraag gevat. Handhavers van de RET plukken ook geregeld bedelaar uit de metro richting Schiedam . Buurgemeente Rotterdam heeft enkele jaren terug het bedelverbod in ere hersteld. Een vorig college had dit verbod juist afgeschaft.

Al 10 jaar ondervindt de metro van de RET last van grote groepen bedelaars uit Midden- en Oost Europa. Vaak gaat het bedelen gepaard met zakkenrollerij en andere vormen van georganiseerde criminaliteit.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 gedachten over “BEDELAAR SCHIEDAM CENTRUM GOED BIJ KAS

  1. Als zulke lui dat aan me vragen, stel ik meteen de vraag of ze zich kunnen legitimeren (can you show me your ID).

    Dat schrikt ze tot nu toe altijd bij me af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *