Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BBQ-ZONE BEATRIXPARK SCHIEDAM BLIJFT VOOR ERGERNIS ZORGEN

SCHIEDAM- Onbekenden hebben in het Schiedamse Beatrixpark een ravage achtergelaten op en rond een picknicktafel. Een afvalbak staat er nagenoeg leeg naast.

In de praktijk zorgt vooral de bbq in het park geregeld voor ergernis. Vorig jaar augustus is met auto’s over het gras gereden bij de barbecue zone. De politie meldde dat dit tegen de regels is, maar niemand ontving een bekeuring. Eerder zijn wel processen-verbaal uitgedeeld aan auto’s van barbecueërs op het grasveld aan de Maasboulevard.

Twee jaar terug dreigde de gemeente nog het barbecueën in het Beatrixpark te verbieden wegens brandgevaar. Ondertussen heeft de gemeente op de barbecue zone in het park een reeks afvalbakken geplaatst, zodat de kolenresten hierin weggegooid kunnen worden. De grotere zijn voor restafval de kleinere voor kolenresten. Naast de nieuwe bakken zijn ook borden aangebracht waarmee parkbezoekers worden geïnformeerd (in diverse talen) over het schoon en veilig barbecueën in het park.

Na elke dag waarop de zone intensief wordt gebruikt verschijnt in de ochtenduren, tussen 06.00 en 07.00 uur, een opruimploegje plus auto met laadbak van Irado. Volle vuilniszakken worden ingeladen en het veld ziet er daarna weer smetteloos uit.

In 2018 zijn tijdelijk twee mobiele wc’s geplaatst bij de ingang van de barbecuevelden. Resultaat: Een afbeelding van de binnenkant van de twee exemplaren van Boels Rental waren het weekend na gebruik niet geschikt voor publicatie. Het juiste gebruik van wc-papier was ook niet bij iedereen bekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “BBQ-ZONE BEATRIXPARK SCHIEDAM BLIJFT VOOR ERGERNIS ZORGEN

 1. Hier blijkt maar weer uit dat velen hun verantwoordelijkheid niet kennen of willen nemen!
  Ronduit verwerpelijk!

  Naar mijn mening keihard aanpakken, desnoods met behulp van camera toezicht. Zwaar beboeten en strafblad geven.
  Als dit zo kan voortduren, voorzie ik dat alsnog een verbod zal volgen. Dan is het waarschijnlijk weer een asociale minderheid die het voor de goed willende meerderheid heeft verpest. Bah, misselijk makend!

 2. Er zijn naar mijn weten volop camera’s aanwezig voor in en uitgaand verkeer van het Beatrixpark.
  Is naar mijn idee geen “rocket science” om de dader(s) te vinden.

 3. We is maar 1 oplossing. Geen extra kosten maken door plaatsen van camera’s en inzet van extra toezichthouders maar een algeheel verbod van BBQen in alle parken en groenvoorzieningen in onze stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *