Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BAN TEGEN RECLAMEFOLDERS SCHIEDAM BLIJFT ONZEKER

SCHIEDAM- De verspreiding van reclamefolders wordt in Schiedam aan banden gelegd, maar zeker is dat nog allerminst. Het KVGO (brancheorganisatie van de grafische media) is naar de hoogste rechter gestapt en de beperking in Schiedam, waarvoor de gemeenteraad dinsdag groen licht gaf, gaat pas over 2 jaar in. Drie partijen in Schiedam zien het allemaal hoofdschuddend aan.

Tom Janssen (VVD): “Ook als de Hoge Raad dit systeem niet verbiedt vinden wij het vanuit onze liberale invalshoek nog een erg ongewenst systeem.”

Theo Wijmans (SP): “Omdat papier geen groot milieuprobleem is, makkelijk te hergebruiken, veel scholen en verenigingen de inkomsten van oud-papier hard nodig hebben, en omdat we vrezen dat het gebruik van een ja-ja sticker tot ongewenste sociale druk kan leiden, stemt de SP tegen.”

Ook Maarten Reuderink (OPS) wil duidelijk hebben dat zijn fractie tegen heeft gestemd.

Per 2022 geldt in heel Schiedam het ‘opt-in systeem’ voor reclamedrukwerk. Wie géén sticker op de brievenbus heeft, krijgt géén ongeadresseerd reclamedrukwerk meer. De huis-aan-huisbladen ontvangt de Schiedammer nog wel. Alleen mensen die expliciet toestemming geven, mogen nog ongeadresseerde reclame ontvangen. Dat doen zij met een ‘JA-sticker’ op de brievenbus.

Foto (archief): de verspreiding verloopt niet altijd volgens de regels

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “BAN TEGEN RECLAMEFOLDERS SCHIEDAM BLIJFT ONZEKER

  1. Ik wil graag de folders houden maar ik wil niet zo lelijke sticker op de deur. En de mensen die niet de folders willen hebben zijn er minder die dan wel de folders willen.

  2. Het is te gek voor woorden dat de overheid/gemeente bepaalt wat je wel en niet dan wel voorwaardelijk in je brievenbus mag ontvangen. Ik vraag mij zelfs af of een dergelijk verbod niet in strijd is met artikel 10 van het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden. Je hebt het recht om inlichtingen en denkbeelden te ontvangen zonder inmenging van het openbaar gezag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *