Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BALEN VAN VEILIGHEIDSMAATREGELEN KONINGSDAG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Koningsdag in Vlaardingen is gedegradeerd van een familiefeest tot iets wat vooral moet uitblinken in veiligheid. Met die kritiek komt fractievoorzitter Ben Trooster van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV). Trooster is aangesproken door horecaondernemers over de gang van zaken rond de aanvangs- en sluitingstijden, vertelt hij voor de microfoon van Omroep Vlaardingen.

Er zijn geen mogelijk om het tij nog te keren voor Koningsdag 2019. De evenementennota zou worden behandeld in de gemeenteraad, maar deze is uitgesteld. Trooster: ”Dit past in de strategie van, jongens, we moeten het allemaal zo veilig mogelijk maken. Camera’s, ME op elke hoek en hekken d’r bij. De afdeling vergunningen zei, het mag maar tot 20.00 uur. Ongelofelijk, daar kan ik echt met mijn pet niet bij. En dat voor een stad. Het programma is tot 20.00 uur!”

Toch is het voor een deel 22.00 uur geworden, omdat horecagelegenheid de Hofnar al een vergunning had tot 22.00 uur. Voor BvV laat dit zien dat het meten is met verschillende maten.

Volgens Trooster is er nog nooit iets gebeurd op Koningsdag. Tegelijk ziet hij veiligheidsbeleid waarbij met twee maten zou worden gemeten. Trooster: “ Op het Veerplein staan De Wannebiezz. Daar komen duizenden mensen op af. Op de Westhavenplaats doen ze ook iets. Daar komen ook duizenden mensen op af. Daar moeten hekken omheen. Waarom niet op het Veerplein?”

En er is meer weet de voorman van BvV. Trooster: “Ondernemers mogen geen Koningsnacht. In elke een beetje stad heb je Koningsnacht. Nee, hier moet het allemaal naar binnen. Het is van een dorpskarakter waar we maar niet vanaf komen.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “BALEN VAN VEILIGHEIDSMAATREGELEN KONINGSDAG VLAARDINGEN

  1. Dit is wel nieuws voor ons.
    Eerlijk gezegd, bijna niks in dit artikel klopt.
    Ondernemers van Westhavenplaats in Vlaardingen vindt het jammer, dat iemand buiten de vereniging, misleidende opmerking maakt.
    De vereniging werkt samen met de gemeente ivm veiligheid.
    Sluitings tijd voor Koningsdag was uiteindelijk gevraagd tot 23:00 uur. Maar om problemen te voorkomen, is het samen besloten om te stoppen om 22:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *