Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BAAK START AANLEG KNOOPPUNT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bouwconsortium BAAK is gestart met funderingswerkzaamheden voor het knooppunt Vlaardingen. Het knooppunt Vlaardingen komt tussen de tunnel naar Rozenburg en de bestaande A20 te liggen. Het wordt verdiept aangelegd, zodat het minder zichtbaar is vanuit de omgeving. BAAK bouwt hiervoor twee onderdoorgangen. In en om het knooppunt komt riet te staan, wat past bij de beplanting langs de Krabbeplas.

Tijdens de aanleg van het knooppunt kan het verkeer op de A20 blijven rijden. BAAK bouwt de onderdoorgang van de A20 naast de huidige snelweg. Ook het eerste deel van de onderdoorgang van de verbindingsboog maakt BAAK aan de zuidzijde van de A20. Als deze delen klaar zijn, in 2022, verlegt de aannemer de snelweg naar het zuiden. Dan is er aan de noordkant van de snelweg ruimte om de verbindingsboog richting Hoek van Holland af te bouwen.

De eerste stap in de bouw van de onderdoorgangen is nu het aanbrengen van heipalen en stalen damwandplanken. Van eind september 2020 tot juli 2021 brengt BAAK de funderingen aan de zuidkant van de snelweg aan. In 2022 volgen de funderingen van de noordzijde.

BAAK werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Het kan voor de veiligheid van weggebruikers en de bouwmedewerkers soms nodig zijn om rijstroken op de A20 af te sluiten. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt. Mogelijk werkt BAAK daarom een keer in het weekend. Het aanbrengen van de palen en de damwanden zorgt voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *