Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AZC VLAARDINGEN BLIJFT: ONDANKS GEBREK JURIDISCHE BASIS

VLAARDINGEN- Er gaat niets veranderen aan de verlengde termijn waarop het drijvend Asielzoekerscentrum (Azc) in de buitenhaven van Vlaardingen blijft liggen. Zoveel wordt duidelijk uit de beantwoording door het stadsbestuur van vragen over het Azc door de fractie Boers (fB).

Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) is daarnaast niet bereid om een brief te schrijven naar het Kabinet met een ondubbelzinnig protest tegen de verplichte toewijzing, zoals de fB heeft voorgesteld. Wel onderschrijft Wijbenga de reactie van de burgemeester van Rotterdam op de recente ontwikkelingen.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) vindt het ‘slecht voor de bestuurlijke verhoudingen’, dat demissionair VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol maandag aan de Tweede Kamer heeft gemeld dat er feitelijk geen enkele juridische basis is voor het opdringen aan gemeenten van nog meer asielzoekers. Nu dit wel is gebeurd staat Aboutaleb – als voorzitter van de Veiligheidsregio – nog altijd pal voor de extra opvang van asielzoekers.

4 reacties op “AZC VLAARDINGEN BLIJFT: ONDANKS GEBREK JURIDISCHE BASIS

  1. Natuurlijk kan je deze slachtoffers niet wegsturen. Helemaal naar Nederland met een gammel bootje, om een geweldige toekomst op te bouwen, verboden om te werken, korte wachttijd voor een woning een privé arts en een uitkering. Terugsturen zou toch onmenselijk zijn?
    Er is een oud spreekwoord: Blij met een dooie mus.
    Dat spreekwoord kan je deze mensen niet aandoen.
    Andere spreekwoorden kunnen uiteraard wel voor Nederlanders. Werken tot je dood, Streepje voor hebben. Je blauw betalen aan belasting, etcetera etcetera.

  2. Mensen, wees niet verbaasd wanneer die ‘vluchtelingen’ binnenkort als ‘onze’ nieuwe BOA’s of politievrijwilligers ingezet gaan worden. Bijvoorbeeld om die QR code te controleren. En om de orde op straat te bewaken. En om de Jonge’s aangekondigde ‘van huis tot huis, van deur tot deur’ beleid uit te voeren.

  3. Ik vraag mij af hoeveel een burgemeester per gehuisveste terrorist zwart in zijn kontzak krijgt geschoven van het COA. Een ander belang om hier in mee te gaan kan ik niet verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *