Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AUTOCHTONEN MAASSLUIS MOETEN OOK INTEGREREN

MAASSLUIS- Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) wil ook Maassluizers zonder migratie-achtergrond (autochtonen) integreren. Niet de Nederlandse cultuur is in Maassluis leidend, maar ‘de normen en waarden die we in Nederland hebben vastgelegd in de Grondwet en andere wet- en regelgeving’, vindt de wethouder. ‘Voor een optimale integratie van alle diversiteitsgroepen heeft iedereen een verantwoordelijkheid’, schrijft Kuiper in zijn integratievisie. Zijn streven krijgt steun van de gemeenteraad.

De wethouder verduidelijkt: ‘In onze beleidsvisie spreken we uit dat integratie gestoeld is op wederzijds respect en gedeelde verantwoordelijkheid voor onze inclusieve samenleving. Deze wederkerigheid is een voorwaarde voor de open samenleving waarin we wonen.’ Kuiper idealiseert: ‘Integratie definiëren we als het komen tot een sterk verbonden en saamhorige samenleving waar iedereen naar vermogen meedoet, voor elkaar klaarstaat, zich inzet voor de ander en de leidende principes waar ons land op is gebouwd, respecteert’.

Volgens Kuiper kenmerkt de Nederlandse cultuur zich ‘door de eeuwenlange geschiedenis van verscheidenheid van opvattingen in combinatie van ruimte voor diversiteit in brede zin. Dat betekent dat we te maken hebben met een diversiteit aan culturen die onze samenleving kleur geven’, aldus de PvdA bestuurder.

De integratienota is afgelopen week aangenomen door de gemeenteraad na anderhalf uur debat.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 reacties op “AUTOCHTONEN MAASSLUIS MOETEN OOK INTEGREREN

 1. Oeioeioei… autochtonen moeten gaan inburgeren in eigen land. Om aan de “wederkerigheid” van de nieuwkomers te voldoen.

  Want tsja, autochtonen moeten allochtonen natuurlijk wel “wederzijds respect” gunnen, he? En ons eigen stukje in de “gedeelde verantwoordelijkheid” oppakken. Immers, de nieuwkomers kunnen het natuurlijk niet allemaal alleen af.

  Vergeet niet wat zij allemaal gedaan hebben voor ons. WO II gewonnen. Na de oorlog dit land weer helemaal opgebouwd. Stormvloedkering geregeld na de Watersnoodramp. Daarna de veldslaven van Nederland bevrijd, zie Sylvana. Nu houden zij de economie draaiende. En dan straks ook nog eens ons technisch ontwikkelingsniveau op het wereldtoneel handhaven.

  Zo pijnlijk om dit als autochtoon allemaal te moeten erkennen.

  En zo teleurstellend ook weer dat wij autochtonen zo ontzettend ver achterblijven bij de nieuwe bevolking op sociaal-cultureel-medisch-wetenschappelijk-technisch-politiek-juridich-ethisch-filosofisch-financieel-economisch niveau.

  Zeker gezien de hoogstaande civilisaties en superieure samenlevingen die zij vrijwillig achter zich gelaten hebben om hier, in het land van de witte racisten, vrijwillig te werken tot hoogbejaarde leeftijd, met als enige doel de autochtonen ongestoord kunnen genieten van een leven lang gratis geld.

  Maar toch valt mij iets op.

  Ten eerste de taaltoets. Deze PvdA meneer presteert het doodleuk om in zijn hele betoog niet één woord Turks, Berber, Papiaments of Pools te gebruiken.
  Sterker nog; hij spreekt zijn toehoorders arrogant aan met dat typische buitensluitende autochtonentaaltje. Dat mensen met een migratie achtergrond natuurlijk onmiddellijk herkennen als koloniaal, onderdrukkend, racistisch en haatdragend jargon bedoeld om hen buiten te sluiten. Dus ga maar gauw wat extra PvdA verkiezingsposters ophangen in het Turks/Arabisch/Papiamento/ Creools om boete te doen.

  Ten tweede de huidskleurtoets. Als ik de RAL-huidskleurcodescanner er even bij pak geeft deze toch echt een nummer in de categorie ‘gebroken wit’ aan. Hmmm… Maar dat is toch… Is dat niet…#WhitePrivilege? En #ToxicMasculinity?

  Ten derde: om de multiculti jeugd aan te spreken zou hij zichzelf misschien beter “tata” kunnen noemen? Of “kuffar”? Zo noemen ze hem toch wel, maar het is wel zo leuk als hij wat straattaal uitspreekt, in een poging zelf ook beter geintegreerd oer te komen.

  Rijst tenslotte de vraag: waarom heeft deze vooruitstrevende PvdA politicus zijn positie nog niet vrijwillig afgestaan? Aan iemand die de taal een stuk gebrekkiger spreekt dan hijzelf, bijvoorbeeld? Of die automatisch recht heeft op zijn positie vanwege extra huidpigment? Of misschien zo’n leuke trendy LBGT-QWERTY dinges? Dat is toch divers en inclusief? Gewoon, om autochtonen het goede integratievoorbeeld te geven? Desnoods iemand die vindt dat het nieuwe kalifaat hier moet komen, want van hen krijgen jullie, zo te zien, echt nooit genoeg. Zo’n leuke haatimam bijvoorbeeld, gewoon omdat hij zo vreselijk aardig is?

  Joh, #ToxicWhitePrivilegePvdABetaMale, doe niet zo moeilijk en sluit je toch gewoon aan bij DENK. Kuzu vindt toch ook dat Nederlanders in NL moeten integreren of anders oprotten? Dan heb je ook gelijk je weggelopen PvdA stemmers weer terug.

  Dan kun je lekker hard meewerken aan het invoeren van de Sharia, en moeten Nederlanders zich dadelijk gewoon onder dwang te bekeren als ze willen blijven leven.

  En pas dan zullen wij autochtonen daadwerkelijk integreren in de nieuwe multiculturele maatschappij.

  Maar voor die tijd worden wij in ons eigen land niet geaccepteerd door de ‘multiculturele’ nieuwkomers.

 2. Je vergeet melding te maken van ‘de verplichte neger’ in minstens de helft van alle reclame uitingen:

  Negers die vertellen hoe ‘wij’ verstandig kunnen beleggen; negers die ‘ons’duidelijk maken hoe we ons huishoudgeld moeten besteden en negers die tonen wat het is om te studeren aan de universiteit. Oh ja, en natuurlijk negers die de aarde redden, iets met klimaat. Daar weten ze ook alles van, volgens de reclame.

  Inmiddels rukt ook de hoofddoek op. Alleen nog niet bij de wasmiddelen spotjes (Heel gek. Alsof die geen kennis hebben van de behandeling van hele grote lappen stof).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *