WATERWEG ACTUEEL

ATLANTIKWALL-MUSEUM HOEK VAN HOLLAND TOONT BEUTWAFFEN

ATLANTIKWALL-MUSEUM HOEK VAN HOLLAND TOONT BEUTWAFFEN

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwall-Museum in Hoek van Holland komt met een nieuwe tentoonstelling over  ‘Beutewaffen’. Beutewaffen zijn wapens die door het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn buitgemaakt op diverse legers. Deze wapens kwamen uit landen zoals Rusland, Polen, Tsjecho-Slowakijke, Frankrijk, België en zelfs Nederland. Aan de Atlantikwall zijn veel van deze Beutewaffen ingezet. Doordat buitgemaakte wapens veel logistieke complexiteit met zich meebrachten, zoals de aanvoer van verschillende soorten en maten munitie, had het Duitse leger de voorkeur deze wapens aan de Atlantikwall te gebruiken.

De nieuwe expositie in het museum toont een variatie aan gebruikte Beutewaffen, die ook daadwerkelijk in de voormalige Festung Hoek van Holland zijn ingezet. De expositie is volledig door vrijwilligers gemaakt met behulp van diverse sponsorbedrijven en financiële ondersteuning van de Gemeente Rotterdam. Vanaf zondagmiddag 29 april zal de tentoonstelling voor publiek geopend zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.atlantikwall-museum.nl

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

mei 16th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *