Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ATLANTIKWALL HOEK VAN HOLLAND MENGT ZICH IN RUZIE

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwall-museum in Hoek van Holland plaatst vraagtekens bij een subsidieaanvraag van de Stichting Fort aan Zee. Deze stichting, verbonden aan de commerciële uitbater van het Fort aan den Hoek van Holland, van horeca-exploitant Jurgen Beumer, zou subsidie hebben aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland. De provincie heeft de Atlantikwall aangewezen als erfgoedlijn en stelt geld beschikbaar voor de instandhouding, maar het fort is geen onderdeel van de door de Duitsers gebouwde Atlantikwall. Het Fort stamt uit 1881. De eventuele toekenning zou, volgens het Atlantikwall-museum, daarom onrechtmatig zijn.

Een woordvoerder bij het fort zegt dat de stichting van Beumer correct handelt. De besteding van subsidiegelden zou volledig in overeenstemming zijn met het omschreven doel. In de oorlogsjaren was een bakkerij voor de Duitse troepen van de Atlantikwall in het fort ondergebracht.

Dit weekend brak Beumer met de stichting achter het museum in het fort. Sindsdien is het museumgedeelte gesloten en beschuldigen de vrijwilligers van het museum Beumer van onder meer dubieuze subsidieaanvragen.