Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ASIELZOEKERSCENTRUM VLAARDINGEN AAN OOSTHAVENKADE

VLAARDINGEN- Het drijvend asielzoekerscentrum in Vlaardingen komt te liggen aan de Buitenhaven langs de Oosthavenkade (de aanlegplek tegenover de Pelmolen). Het gemeentebestuur wil hier maximaal 8 weken opvang bieden aan 50 tot 70 asielzoekers. Het COA heeft toegezegd te zorgen voor de organisatie van de opvang zoals onder andere veiligheid, zorgtaken, catering en schoonmaak. De omwonenden en ondernemers in deze omgeving hebben een brief ontvangen om hen daarover te informeren. Hierin nodigt de gemeente hen ook uit voor een informatieavond die op korte termijn wordt organiseerd. Verdere communicatie wordt bepaald naarmate er meer duidelijkheid komt.

De asielboot wordt door het stadsbestuur gepresenteerd als een noodzakelijk iets: ‘Als er geen oplossing wordt geboden voor de komende weken, dan is een grootschalige crisisnoodopvang – iets dat we met z’n allen willen voorkomen – onafwendbaar’, zo beweren burgemeester en wethouders in een raadsmemo.

Wethouder Ivana Somers.
Op 28 september liet wethouder Ivana Somers (Leefbaar) nog weten dat zij geen ruimte zag in Vlaardingen voor extra opvang van asielzoekers (recht op verblijf moet nog worden beoordeeld) en extra huisvesting van vluchtelingen (in het bezit van een verblijfsvergunning). In de memo schrijft het stadsbestuur nu: ‘De roep om hulp gaat niet om extra gebruik van de schaarse Vlaardingse woningen, maar om een extra voorziening voor de duur van acht weken. De realisatie zal bovendien in handen zijn van het COA, zodat de opgave voor onze organisatie minimaal zal zijn. Aangezien de situatie nu tijdelijk zo nijpend is, vinden wij het als college belangrijk om ons steentje bij te dragen en onze verantwoordelijkheid pakken om de bijdrage te leveren die we wél kunnen bieden. Een oplossing die geen woningen vergt die anders aan onze reguliere woningzoekenden toegewezen kunnen worden.’

4 reacties op “ASIELZOEKERSCENTRUM VLAARDINGEN AAN OOSTHAVENKADE

  1. En toen kwam er een olifant met een heeeeele groooote snuit, en die blies zó het verhaaltje uit. (Zo eindigden vroeger alle fantasieverhaaltjes voor het slapengaan). Hoe lang blijft men hier in trappen. Natuurlijk krijgen ze na deze opvang allemaal een huis en een uitkering, natuurlijk zullen ze nooit hoeven te werken en natuurlijk gaat U!!! dit bekostigen middels ons belastingsysteem en… natuurlijk kunnen uw kinderen straks geen huis meer huren voordat ze hub pensioen naderen.

  2. Kunnen ze beter op de westhavenkade een locatie maken.
    Lekker met z’n allen in die smerige keet van Graatje slapen. Met stapelbedden kunnen er zeker 12 gelukzoekertjes wonen.
    Is beter voor de gezondheid van Vlaardingers, zowel lichamelijke als geestelijke. Wat een stuk Aso en onbeschofte kerel is dat. Haring schoonmaken met peuk in handen, en pissen doet hij in de haven zonder daarna zijn handen te wassen. En van de 3 zinnen zijn er 2 gevuld met ziektes en scheldwoorden. Kan zich behoorlijk meten met de gemiddelde woordenschat van een gelukzoekertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *