WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ASIELZOEKERS VEILIGE LANDEN IN AZC VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De asielzoekers op het drijvend AZC in Vlaardingen komen uit onder meer uit West-Afrika (Kameroen, Gambia) Marokko, Tunesië en Algerije, zo heeft de fractie van ONS.Vlaardingen begrepen. ONS heeft daarmee de indruk dat het COA de bestuursovereenkomst niet naleeft, waarin is afgesproken dat er in Vlaardingen geen asielzoekers worden opgevangen uit veilige landen. Dat roept vragen op, die de partij voorlegt aan het stadsbestuur.

ONS wil onder meer weten of dit ook voor het stadsbestuur betekent dat het COA de bestuursovereenkomst niet naleeft. ONS: ‘Zo nee, waarom niet? Wat zal dan uw actie zijn om het COA zich aan de bestuursovereenkomst te laten houden?’

Vorige week vrijdag is een eerste groep asielzoekers aan boord gegaan. Ooggetuigen stelden vast dat de groep uitsluitend bestaat uit mannen.

Uit cijfers van het ministerie van Justitie blijkt dat het merendeel (59%) van de misdrijven die door asielzoekers worden begaan het werk is van vreemdelingen uit zogeheten veilige landen. Bij de misdrijven gaat het vooral om vermogensdelicten zoals diefstal en inbraak. Ook blijkt uit de cijfers dat asielzoekers betrokken zijn bij geweldsmisdrijven en zelf tientallen pogingen tot moord per jaar.

10 reacties op “‘ASIELZOEKERS VEILIGE LANDEN IN AZC VLAARDINGEN’

  1. De zoveelste leugen en dikke vinger naar de omringende bewoners van Vlaardingen, en eigenlijk een dikke vinger aan alle Vlaardingse burgers..dikke vingers naar alle Autochtone Nederlanders
    Wij moeten maar alles accepteren tolereren en eindeloos geduld hebben met deze gasten als er weer een criminele actie door deze gasten wordt gedaan.
    Wij hebben door deze regering 0 inbreng omdat ze allemaal maar een wit voetje halen voor de subsidies. Man man man wat een onbeschrijfelijk kl*te land is dit geworden.

  2. Niks nieuws onder de zon en je moet toch wel verschrikkelijk (om niet te zeggen misdadig) naïef zijn om te denken dat het COA zich aan afspraken houdt.

  3. Het COA heeft enkele jaren geleden na de mislukte deal tussen Erdolul, Rutte en Merkel zich in allerlei valse bochten gewrongen om onder de huur van bepaalde locaties, waaronder Spijkenisse uit te komen. Geen middel werd geschuwd om contractbreuk te plegen. Dat ze nu behoorlijk klem zitten met te weinig (in mijn ogen nog veel te veel) locaties juich ik alleen maar toe. Ooit had deze club bestaansrecht, maar nu streven ze hun doel ver voorbij.

  4. Ik verwacht niks aan veiligheid van de gemeente vld voor Groot Vettenoord,en omstreken zonde dat ik het moet zeggen als geboren VLD er je schaam je dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *