WATERWEG ACTUEEL

ASBEST IN ‘SCHONE GROND’ OEVERBOS VLAARDINGEN

ASBEST IN ‘SCHONE GROND’ OEVERBOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er ligt asbestverdacht materiaal op de vorig jaar aangebrachte ‘schone’ grond van het Oeverbos in Vlaardingen. De milieudienst Rijnmond (DCMR) heeft dit na onderzoek vastgesteld. Vorige week is een controlebezoek gebracht aan het gebied. Aldaar aangetroffen materiaal is deze week in een laboratorium onderzocht.

‘Het asbest is hechtgebonden in het materiaal aanwezig. Dit laatste betekent dat de asbestvezels in het materiaal in onaangeroerde toestand zich niet zo snel zullen verspreiden naar de omgeving’, laat een woordvoerder van de DCMR weten. ‘De beheerder wordt gevraagd om het materiaal te verwijderen.’

Het oostelijk gedeelte van het Oeverbos is vorig jaar gesaneerd. De voormalige groenstrook is daarbij afgedekt met een leeflaag, met een dikte van minimaal 0,5 meter grond van kwaliteit ‘wonen of achtergrondwaarde’. Het evaluatieverslag wordt binnenkort beoordeeld door de DCMR.

In het saneringsplan voor het hele Oeverbos is de verplichting opgenomen dat de leeflaag geheel asbestvrij moet zijn.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

augustus 9th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *