Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARRESTATIETEAM GRIJPT IN BIJ BEZIT NEP-WAPENS SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- De mannen die vrijdagavond in Schiedam-Gorzen zijn overmeesterd door het Team Parate Eenheid van de politie zijn een 36 en 54 jarige inwoner van de jeneverstad. Een getuige had eerder die avond de 36-jarige verdachte in de Dwarsstraat gezien met wapens in zijn handen en belde 112.

Het arrestatieteam werd opgetrommeld en de 36-jarige kon zonder slag of stoot op straat worden opgepakt. Hij had op dat moment niets bij zich. Mogelijk had hij een en ander naar zijn nabijgelegen woning gebracht, want daar werden wél vier wapens aangetroffen en in beslag genomen. Het bleken geen vuurwapens te zijn, maar wapens die doorgaans als twee druppels water op het echte spul lijken en daardoor prima geschikt zijn om bijvoorbeeld iemand te bedreigen. In de woning met de wapens bleek ook een huisgenoot aanwezig te zijn en ook hij werd gearresteerd.

Alles is in beslag genomen en de mannen zitten vast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ARRESTATIETEAM GRIJPT IN BIJ BEZIT NEP-WAPENS SCHIEDAM-GORZEN

  1. Het blijft uiteraard niet erg slim om met op een echt vuurwapen gelijkend voorwerp op straat te lopen.
    Regelmatig lees je hierover in de krant etc. vaak gaat het om een replica van een echt vuurwapen een zgn airsoft wapen. Men leest dan dat het een verboden wapen is. Dit is niet altijd juist. Er bestaat een vereniging de NABV waarvan men lid kan worden, als men voldoet aan bepaalde (strenge) voorwaarden en legaal een op een echt vuurwapen, wapen kan en mag kopen. Een van de voorwaarden is dat men het wapen niet over straat mag vervoeren, muv vervoer naar en van een vereniging of een leverancier. Doet men het toch dan is men in overtreding en kan het lidmaatschap worden ingetrokken. Het gaat dus niet altijd om een verboden wapen. Maar het blijft, zoals eerder geschreven, niet slim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *