Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARRESTANTENBEWAKER AANGEHOUDEN VOOR ONTUCHT

ROTTERDAM- Een 29-jarige werknemer van de politie is aangehouden op verdenking van ontucht. De man was in dienst als medewerker arrestantenzorg in een Rotterdams cellencomplex en zou daar een 22-jarige vrouwelijke arrestant hebben misbruikt.

Het incident vond in augustus 2020 plaats. Nadat de vrouw melding maakte van het incident werd direct een onderzoek gestart. De politiemedewerker werd daarop door zijn werkgever buiten functie gesteld. De Rotterdammer is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de verdachte twee weken langer vast blijft zitten.

Het onderzoek is verricht door het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de eenheid Rotterdam onder leiding van het Openbaar Ministerie.

In verband met het lopende onderzoek kunnen geen verdere mededelingen worden gedaan.

2 reacties op “ARRESTANTENBEWAKER AANGEHOUDEN VOOR ONTUCHT

  1. Heel erg rotte appel in de politieorganisatie.
    Die hoort daar zeker niet thuis.
    Iemand wordt aangehouden en wordt in een hulpeloze situatie gebracht en vervolgens misbruikt in een gebouw van de politie, waar (ook al ben je aangehouden voor een strafbaar feit) je, je veilig moet voelen. Buiten deze rotte appel was er (waarschijnlijk) niemand waar deze vrouw hulp aan kon vragen. Zoals het artikel vermeld is het een arrestantencomplex, kan mij bijna niet voorstellen dat er in een complex maar één bewaarder is, of is hier ook al op bezuinigd?
    Hoop dat er een gedegen onderzoek plaatsvind en als deze bewaarder wettig en overtuigend schuldig wordt bevonden nooit meer aan de slag komt bij de overheid. Als hij de gevangenis in moet en zijn daad en (voormalig) werk bekend wordt, zou ik niet in zijn schoenen willen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *