Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARGOS MOBIEL VLAARDINGEN IN GEVARENZONE

VLAARDINGEN- Er is direct 50.000 euro subsidie nodig om de Argos Mobiel in Vlaardingen op de weg te houden. De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de subsidie om daarmee voor de periode 1 februari tot 1 augustus op incidentele basis het vervoersinitiatief te kunnen voortzetten. Wanneer er geen nieuwe subsidie wordt verstrekt is de kans groot dat de Argos Mobiel verdwijnt uit Vlaardingen. Bij het wegvallen van de Argos Mobiel bestaat bovendien de kans dat het gebruik van de regiotaxi in Vlaardingen met ruim 50.000 euro zal stijgen.

De afgelopen 4 jaar heeft de gemeente met incidentele subsidies bijgedragen in de kosten van de Argos Mobiel. De huidige subsidieperiode loopt per 1 februari af. De keuze daarna is het structureel voortzetten van het vervoer, waarbij Argos aangeeft een bedrag van 100.000 euro per jaar nodig te hebben. Juridisch gezien is voortzetting van de subsidieverlening op incidentele basis namelijk voor een periode van een jaar niet meer mogelijk.

In het kader van de bezuinigingen waar Vlaardingen de komende jaren mee te maken krijgt is vermeldenswaard dat er voor dit jaar geen middelen voor Argos Mobiel zijn begroot en dat er op dit moment ook geen financiële dekking is voor het eventueel opnieuw verlenen van een incidentele subsidie voor een half jaar. Het in stand houden van de Argos Mobiel is bovendien geen wettelijke taak.

Het is aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen over de toekomst van de Argos Mobiel. De huidige subsidieperiode eindigt per 1 februari, maar de volksvertegenwoordigers hebben dan nog geen inzicht in het totale pakket aan bezuinigingsmaatregelen dat nodig is om tegemoet te komen aan de mede door de provincie gestelde eis van een sluitende begroting op termijn. Als Argos Mobiel volgende maand stopt terwijl de raad op een later moment van mening is dat dit initiatief toch gehandhaafd zou moeten blijven, is het waarschijnlijk moeilijk zo niet onmogelijk om een doorstart te maken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ARGOS MOBIEL VLAARDINGEN IN GEVARENZONE

 1. Ik begrijp best dat de gemeente Vlaardingen zal moeten bezuinigen, maar doe het dan op onzinnige kunstprojecten, die duizenden zo niet tonnen kosten.
  Het lijkt mij veel zinniger om een Argos mobiel te blijven steunen, want zo dwing je tenminste respect af bij de burger, en met name de ouderen, die je dankzij de Argos mobiel uit een isolement haalt.
  Als vrijwilliger van de Argos spreek ik uit ervaring dat een dankbaarder publiek als deze ouderen er gewoon niet is.
  Het extra stukje service, zoals de boodschappen nog even helpen dragen, of op de terugweg nog even een brief op de bus gooien, dat stukje extra, daar bloeien die mensen van op.
  Argos mobiel rijdt van “deur tot deur”, en dat maakt het juist zo uniek.
  Het wegvallen van de Argos zal een enorme aderlating zijn, en ik hoop van ganse harte, dat, mocht het zo ver komen, dat al de cliënten van de Argos massaal naar het gemeentehuis gaan, om daar hun ongenoegen kenbaar te maken.
  Hopende dat de heren op het pluche laten zien dat er toch nog ergens ook nog een normaal denkend wezen in hun schuilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *