RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARGOS MOBIEL TERUG IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Argos Mobiel, de vervoerservice voor senioren, is terug van weggeweest. Vanaf maandag 2 juni kunnen ouderen in Vlaardingen weer een beroep doen op de service voor korte ritjes van deur tot deur.

Als een bestemming net te ver is om te lopen, de boodschappen te zwaar zijn, of het is slecht weer, dan kunnen senioren gebruikmaken van de Argos Mobiel. Voor ritten binnen Vlaardingen of naar het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam kunnen zij een reservering maken via (010) 427 8390. Ook is het mogelijk op straat een lege Argos Mobiel aan te houden. Omdat de elektrische voertuigen, een soort tuk-tuks, enkel korte ritjes maken, zijn zij altijd in de buurt.

Argos Zorggroep en gemeente Vlaardingen hebben in Stichting DAM (Duurzame Aanvullende Mobiliteit) een nieuwe samenwerkingspartner gevonden voor het leveren van de voertuigen en de chauffeurs. Stichting DAM neemt mensen met een uitkering op in leer-werktrajecten. Na het leer-werktraject en het behalen van een theorie- en praktijkexamen kunnen de werkzoekenden doorstromen naar betaald werk.