Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARGOS MOBIEL SCHIEDAM NIET IN GEVAAR

SCHIEDAM- De Argos Mobiel in Schiedam is niet in gevaar. Schiedam heeft al besloten tot het verstrekken van een structurele subsidie van 100.000 euro per jaar voor de Argos Mobiel. In de gemeente Vlaardingen moet komende donderdag worden beslist over een incidentele subsidie van 50.000 euro, om de auto’s nog tot 1 augustus te laten rijden in de haringstad.

Argos Mobiel Vlaardingen en Schiedam functioneren als twee losstaande vervoerssystemen. Er zijn geen gemeente-overschrijdende ritten, behalve naar het Vlietland Ziekenhuis. Daarom kan het vervoerssysteem Schiedam onafhankelijk van het Vlaardingse blijven bestaan. Wel is het zo dat het organiseren van de ritten voor de beide gemeenten efficiëntievoordelen in de organisatie met zich meebrengt. Als een van de twee gemeenten afhaakt, zullen de organisatiekosten naar verwachting hoger worden. Ander effect is dat als een van beiden stopt er (bij Argos) meer vrijwilligers overblijven. Die kunnen eventueel ingezet worden in de gemeente die niet is gestopt.

De gemeente Vlaardingen verkeert in financieel zwaar weer. Inwoners hebben in een enquête aangegeven dat er niet mag worden bezuinigd op het sociale domein (zorg en welzijn). Het gementebestuur wil daar juist wel het mes in zetten, om bijvoorbeeld kunst en cultuur te kunnen ontzien.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *