WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARCHEOLOGISCH LOKET IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Heeft u ooit een mooi of bijzonder voorwerp gevonden waar u graag wat meer over zou weten? Kom dan op zaterdag 17 juni naar het Archeologisch Loket bij Lijstenatelier Suzanne Klüver op de Hoogstraat 94 in Schiedam. Dit informatiepunt wordt verzorgd in samenwerking met archeologievereniging Helinium.

Namens deze vereniging zijn die dag mensen aanwezig om bezoekers van het loket meer te vertellen over opmerkelijke objecten die ze zelf gevonden hebben. En dat kan echt van alles zijn: van moderne vondsten tot fossielen en alles daar tussenin. Wat voor voorwerp is het eigenlijk? Hoe oud is het ongeveer? Op dat soort vragen kunnen mensen op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur antwoord krijgen. Het Archeologisch Loket vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen op 16, 17 en 18 juni.

Voor wie zelf geen vondst heeft om te laten zien, maar wel belangstelling heeft voor archeologie, is een bezoekje aan het Lijstenatelier op zaterdag 17 juni eveneens de moeite waard. Helinium neemt diverse bijzondere objecten mee die mensen kunnen bekijken en ook de etalage van de winkel wordt met diverse archeologische vondsten uit Kethel ingericht. Lijstenatelier Suzanne Klüver is tegelijk met het Archeologisch Loket gewoon geopend op zaterdag 17 juni. Helinium is op dat weekend overigens op meerdere locaties met mensen aanwezig: op zaterdag 17 juni bij Museum Vlaardingen en op zaterdag 17 en zondag 18 juni op het Masamuda educatief archeologisch erf, eveneens in Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *