Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ARCHEOLOGISCH ERFT VLAARDINGEN MAG GEEN CENT KOSTEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen heeft ingestemd met het definitief ontwerp van het Educatief Archeologisch Erf ‘Masamuda’, onder de voorwaarden dat de levensvatbaarheid van het project wordt aangetoond in een businesscase studie, waaraan geen gemeentelijke kosten zijn verbonden en dat er afspraken over het grondgebruik worden vastgelegd.

Voor de Broekpolder is als onderdeel van het Integraal Inrichtingsplan Broekpolder uit 2009 het plan voor het archeologisch erf uitgewerkt in een definitief ontwerp. Het college heeft met het plan ingestemd. Masamuda is aan zet om het plan uit te voeren en alles te regelen wat daar voor nodig is, zoals ruimtelijke ordeningprocedures en omgevingsvergunningen aanvragen.

5 reacties op “ARCHEOLOGISCH ERFT VLAARDINGEN MAG GEEN CENT KOSTEN

 1. Veel mensen genieten van de paar vierkante meter groen die we nog maar hebben.
  Maar ook de Broekpolder moet volgebouwd,want het moet in plaats van een rustige omgeving waar je nog een heel klein beetje van de natuur kunt genieten meer het karakter van een recreatiepark krijgen.
  Laatst ook weer een zooi gebouwen voor de scouting neergezet op de schaarse meters aan groen.
  Heel droevig allemaal
  Als kenner van de leefomgeving kan ik concluderen dat je zeker in Zuid Holland geen enkele plek meer hebt om je hersenen eens te laten uitwaaien. Binnen 10 minuten fietsen,wandelen zul je mensen,of menselijke activiteiten tegenkomen.
  Duidelijk een brevet van onvermogen van het bestuur!

   1. U heeft het niet goed gelezen,ik heb het over het bestuur dat er een recreatiepark van maakt.
    Zoals ik duidelijk schreef staat dat haaks op mijn wens,en die van velen.

    1. Och, het is een democratie, er zijn ongetwijfeld veel mensen die gestemd hebben op die eikels die de Broekpolder vol willen bouwen. De woonwijken en asielzoekerscentra en moskeeën volgen nog hoor, misschien blijft er nog een stukje gras en een boom over. De Vlaardingse vliet kan ook nog gedempt worden, dat levert weer extra ruimte op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *