Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ARBEIDSMIGRANTEN MOETEN IN SCHIEDAM DE RUIMTE KRIJGEN’

SCHIEDAM- Arbeidsmigranten moeten de ruimte krijgen om zich thuis te voelen in Schiedam. Dat verkondigen de partijen achter het nieuwe stadsbestuur in hun coalitieakkoord. Uit het akkoord: ‘Wij maken ons zorgen over de positie van arbeidsmigranten in de stad. We willen ons daarom aansluiten als (pilot)gemeente bij de aanpak commissie Roemer’.

De commissie-Roemer, onder leiding van oud-SP-leider Emile Roemer, stelde in 2020 een rapport met voorstellen op over de positie van arbeidsmigranten. Roemer vindt dat uitzendbureaus voortaan een certificaat moeten aanvragen en de eigenaren in het bezit moeten zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook adviseert Roemer dat er meer arbeidsinspecteurs aangenomen moeten worden die de uitzendbureaus gaan controleren. De commissie wil daarnaast onder meer dat de arbeidsmigranten een apart huurcontract krijgen.

6 reacties op “‘ARBEIDSMIGRANTEN MOETEN IN SCHIEDAM DE RUIMTE KRIJGEN’

  1. Sukkels wij moeten maar die gasten met fluwelen handschoentjes benaderen, rode lopen uitleggen. En ik als dame die langs loopt wordt met de ogen helemaal uitgekleed door die gasten. Ik voel me niet meer thuis in mijn eigen stad en land, doen jullie daar ook wat aan…. MISSCHIEN MOETEN JULLIE OOK EENS DENKEN AAN JULLIE EIGEN BURGERS EN VOLK……. Ook gros gedeelte van de Nederlandse volk hebben het moeilijk maar ja wij kunnen dood vallen. Omgekeerde wereld

  2. Als Je wettelijk regelt dat deze mensen gelijk loon voor gelijk werk gaan krijgen en de verhuur van woonruimte door arbeidsbureaus wettelijk verbiedt en dit overlaat aan de wooncorporaties dan lossen de problemen grotendeels wel op.

    De “oude buurten” worden daar door weer veiliger omdat deze mensen niet weg gestopt zitten als haringen in een tonnetje maar voldoende leefruimte hebben waardoor zij niet meer zoveel de straat op moeten om mensen te kunnen ontmoeten.

    1. Ik had voor mijn werk het onderhoud en storingen van de installatie in 4 woonlagen in Oost, triest voor woorden ze betaalde per bed €.495,00 er maand en ze werkten in 3 ploegendienst reken maar uit en de baas weer pronken met zijn Bentley.

  3. Zal zo erg ook weer niet zijn, ze blijven anders wel alsmaar komen. Misschien iets voor Schiphol, heb je ook minder last van stakingen

  4. Ze moeten zorgen dat huisjesmelkers eerlijke huurprijzen gaan hanteren, hun panden moeten onderhouden en asociale huurders weren. Dat zullen ze onaantrekkelijk gaan vinden en zo sneller hun woningen verkopen. Ik vind zelf dat er in de wijk waar ik woon (Oost) veel teveel Oost Europese arbeidsmigranten wonen en teveel schimmige buurtsupers zijn. Ze geven veel overlast, laten de buurt verloederen, zijn niet altijd legaal bezig en geven vooral vrouwen een onveilig gevoel. Je ziet hier ook zelden handhaving of politie. Terwijl er wel keihard dure auto’s en motoren door de wijk racen. Laatst een auto van anderhalve ton waar types in zaten die dat eigenlijk niet kunnen betalen, anders zou je ook niet in deze buurt gaan wonen. Tijd voor periodieke patsercontroles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *